Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kadıköy deplasman değil

Türkiye Kupası yarı final rövanşında F.Bahçe ile karşılaşacak Beşiktaş, rakibiyle Kadıköy'de yaptığı son 6 maçta da yenilmezken, 3 galibiyet, 3 beraberlik aldı. F.Bahçelililer kendi evlerinde tam 2 bin 250 gündür Beşiktaş galibiyeti göremiyor. Beşiktaş, Kadıköy'de yaptığı 41 maçın 18'ini kazandı, 11'inde ise mağlup oldu.

Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanşında 26 Nisan Perşembe günü Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş, ezeli rakibine deplasmanda 6 yılı aşkın süredir yenilmiyor. Siyah-beyazlılar, Kadıköy'de ezeli rakibiyle yaptığı ve hepsi de lig olmak üzere son 6 maçı da yitirmezken, bu süre içinde 3 galibiyet, 3 beraberlik aldı. 2001-2002 sezonunda Ronaldo Guiaro'nun golleriyle 2-1, 2002-2003 sezonunda Ahmet Dursun'un golüyle 1-0 galip ayrıldığı Kadıköy'de, 2003-2004 sezonunda 2-2 berabere kalan ''Kara Kartallar'', 2004-2005 sezonunda tarihe geçen maçta sahadan 4-3 galip ayrılmayı bilirken, geçen sezon 2-2, bu sezon ise 0-0 beraberlik elde etti.

2 BİN 250 GÜNLÜK ÖZLEM

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı kendi evinde en son 24 Şubat 2001 tarihinde yapılan lig maçında 3-1'lik skorla mağlup etti. Sarı-lacivertliler, bu maçın ardından ezeli rakipleriyle Kadıköy'de yaptıkları 6 maçtan 3'ünü yitirip, 3'ünde berabere kalırken, bugün itibariyle tam 2 bin 250 gündür galibiyete hasret kaldı.

KADIKÖY'DEKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile 26 Nisan Perşembe günü 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşına çıkacak Beşiktaş'ın, Kadıköy'deki maçlarda rakibine galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek resmi ve özel olmak üzere, şimdiki adıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı lacivertlilerle toplam 41 kez karşılaşan ''Kara Kartallar'', bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 11 galibiyet alırken, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı.Kadıköy'de Beşiktaş, attığı toplam 61 gole karşılık, kalesinde 51 gol gördü.

SON 10 MAÇTA DURUM

Fenerbahçe ve Beşiktaş aralarındaki oynadıkları son 10 karşılaşmada Beşiktaş'ın galibiyetlerde 3 farklı üstünlüğü bulunuyor.Ezeli rakiplerin 8'i lig, 2'si de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere son 10 maçında Beşiktaş 5, Fenerbahçe 2 kez sahadan galip ayrılırken, 3 maç ise berabere sonuçlandı. 5'i BJK İnönü, 4'ü FB Şükrü Saracoğlu, 1'i de İzmir Atatürk Stadı'nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Beşiktaş toplam 18, Fenerbahçe ise 15 gol attı.

F.Bahçe-Beşiktaş derbisi Dereli'nin

Türkiye Kupası yarı finalinde ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, 26 Nisan Perşembe günü Kadıköy'de kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Selçuk Dereli yönetecek.BJK İnönü Stadı'nda yapılan ilk maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı.

25.04.2007


 

Necati: F.Bahçe ile protokol imzalamadım

Galatasaray'ın milli futbolcusu Necati Ateş, Fenerbahçe yönetimiyle görüştüğü ve ön protokol imzaladığı haberine sert tepki gösterdi.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde açıklamada bulunan Necati, şunları kaydetti: ''Galatasaray Spor Kulübü'nün 2011 yılına kadar sözleşmeli oyuncusu olduğumu defalarca hatırlatmama rağmen, bu türden yalan haberlerin kaleme alınmasının hangi amaca hizmet ettiğini kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.''

F.BAHÇE'DEN YALANLAMA

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş ile ön protokol imzaladıkları şeklindeki haberin doğruyu yansıtmadığını bildirdi. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Haber kesinlikle doğru değildir. Kulübümüz hiçbir şekilde adı geçen oyuncu ile herhangi bir protokol imzalamamış, kendisi ile hiçbir görüşme yapılmamıştır. Kulübümüz, bu oyuncu ile kesinlikle ilgilenmemektedir'' denildi. Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü, Bursasporlu Egemen, Werder Bremen'den Diego ve Kayserisporlu Mehmet Topuz'un transfer edileceği şeklindeki haberlerin de doğruyu yansıtmadığını bildirdi.

ZİCO'NUN YERİNE ADAY YOK

Fenerbahçe Kulübü, Teknik Direktör Arthur Zico'nun yerine bir hoca arayışı içinde bulunmadıklarını açıkladı. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Bugün tarihli bazı gazetelerde Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Zico'nun yerine, gelecek sezon için başka teknik direktörler ile ilgilendiğimiz haberleri yer almaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kulübümüzün Zico ile anlaşması sürmektedir ve hiçbir şekilde teknik direktör arayışımız yoktur."

25.04.2007


 

Erciyes mi, Trabzon mu?

Futbolda gözler Türkiye Kupası'na çevrildi. Yarı final ilk maçında evinde Kayseri Erciyes'e 1-0 yenilen Trabzonspor'un tur atlaması için 2 farklı kazanması gerekiyor. Atatürk Stadında bugün saat 20.00'de başlayacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma şifreli Lig TV'den canlı yayınlanacak.

Fortis Türkiye Kupası Yarı Finali'nde bugün deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile rövanş maçına çıkacak Trabzonspor, rakibi karşısında turu geçecek sonucu bularak finale yükselmek istiyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. İki takım arasında Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ilk maçı Kayseri Erciyesspor 1-0 kazanmıştı. Karşılaşma şifreli Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

13. DEFA FİNALE ÇIKACAK MI?

1974-75 sezonunda ilk olarak birinci ligde mücadele etmeye başlayan bordo-mavili takım, bu sezona dek geçen 32 sezonluk dönemde 12 kez finale yükselmeyi başardı. Karadeniz ekibi, 12 kez çıktığı final maçlarının 7'sinde başarılı olarak Türkiye Kupası'nı müzesine getirmeyi başardı. Kayseri Erciyesspor'u yenmesi halinde 13. kez finale yükselmiş olacak bordo-mavili takımın 8. kez kupayı müzesine getirme yolunda önünde tek maçı kalmış olacak.

EN FAZLA KAZANAN TAKIM

Trabzonspor, Galatasaray'dan sonra Türkiye Kupası'nı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Galatasaray 14 kez kupaya sahip olurken, Trabzonspor 7, Beşiktaş 6 ve Fenerbahçe 4 kez kupayı müzesine getirdi. Böylece Trabzonspor, yarı finalde bulunan 4 takım içerisinde kupayı en fazla elde eden takım.

ERCİYESSPOR İLE 4. KEZ

Trabzonspor, bu sezon Kayseri Erciyesspor ile 4. kez karşı karşıya gelecek. Ligin ilk yarısında sahasında 3-1, ikinci yarısında ise deplasmanda 1-0 rakibini yenen bordo-mavili takım, Fortis Türkiye Kupası Yarı final ilk maçında ise sahasında rakibine 1-0 yenildi.

25.04.2007


 

Beşiktaş'tan kaleci Murat Şahin'e vefa

Beşiktaş Kulübü, büyük bir fedakarlık örneği göstererek, Runje'nin yokluğunda Antalyaspor maçında sakat sakat kaleyi koruyan kaleci Murat Şahin'in sözleşmesini uzattı.

Siyah-beyazlıların, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 31 yaşındaki Murat Şahin'in sözleşmesini 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıl uzattığı açıklandı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: ''Şirketimiz profesyonel futbolcularından Murat Şahin ile 1 yıl+1 yıl opsiyonlu olmak üzere sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme ile Murat Şahin'e yıllık 200.000 YTL garanti para, ayrıca takımın 1. kalecisi olması halinde maç başına 20.000 YTL, takımın 2. kalecisi olması halinde ise maç başına 10.000 YTL ücret ödenecektir.''

25.04.2007


 

Sivas'ın UEFA umudu tükeniyor

Ligin üst sıraları için mücadele veren Sivasspor, Denizlispor'a mağlup olarak UEFA Kupası'na katılma yolunda önemli bir yara aldı.

Aldığı başarılı sonuçlarla UEFA Kupası'na katılma yolunda iddialı konuma gelen Sivasspor, bu hafta Denizli deplasmanında beklemediği bir yenilgi aldı. Denizlispor maçı öncesinde topladığı 41 puanla ligde 5'inci sırada yer alan kırmızı-beyazlı ekip, rakibine 2-0 yenilerek sıralamadaki yerini Trabzonspor'a kaptırdı. Denizlispor mağlubiyeti ile puan cetvelinde 6. sıraya düşen Sivasspor, bu yenilgi ile UEFA hedefinden uzaklaştı.

DENİZLİSPOR SENDROMU

Denizlispor ile ligde bugüne dek 4 kez karşılaşan kırmızı-beyazlı ekip son 3 maçta rakibine yenilmekten kurtulamadı. Rakibini sadece geçen sezon Sivas'ta oynanan karşılaşmada 1-0 yenen Sivasspor, bu maçın ardından oynanan 3 karşılaşmadan 4-0, 2-0 ve 2-0'lık sonuçlarla mağlup ayrıldı. Bugüne dek oynanan maçlarda Sivasspor, rakibinin filelerine 1 gol atma başarısı gösterirken, kalesinde 8 gol gördü.

25.04.2007


 

Lig A'da son 4 hafta

2.Lig A'da son 4 haftaya girilirken, süper lige çıkmak için ilk 3 takım olan Oftaş-B.Bld ve Malatyaspor var gücüyle mücadelelerini sürdürüyor. Ligin alt kısmında bulunan Türk Telekom, Sebat, Uşak ve Mardinspor ligde kalmak adına, Diyarbakır, Kasımpaşa, Elazığ, Altay ve İstanbulspor ve son olarakta Gaziantep B.Bld spor il 6 için varını yoğunu ortaya koymakta.

Malatyaspor ve Gençlerbirliği Oftaş karşılaşması zevkli, mücadeleci ve bir o kadarda heyecan dolu dakikalara sahne oldu. Maç sonucu Malatyaspor lehine sonuçlanırken,maç sonrası olanlar ise hiç istemediğimiz sahnelere gebe oldu. Maçın hakemi Cem Deda, G.Birliği Oftaş'ın uzatma dakikalarında Bülent'in eliyle düzeltip attığı golü iptal ederek doğru bir karar verdi. Kasımpaşa ise ilk 6 için güçlü İstanbul Büyükşehir.Belediye'yi tek golle devirirken, aynı zamanda Malatya'ya ilk 2 için yol açmış oldu. Diyarbakır son çırpınışlarını onurlarıyla ve güzel futboluyla devam ettiren A.Sebatspor karşısında 1 puana razı oldu. Elazığ sahasında kayıp. Mardinspor'a yenilenen Gakkoşlar ilk 6 için bu hafta deplasmanda Eskişehir'i mutlak yenmesi gerekecek.

Ligin dibine demir atan Türk Telkom, Uşak, A.sebatspor ve Mardinspor 'un son 4 haftaya girilirken ligde kalmak adına ellerinden geleni yapacaklardır. Bu takımlar arasında Mardin ve Sebat'ı kümede kalmak için avantajlı olduğunu görüyorum.

[email protected]

Said YALÇIN

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004