Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Eşimin tercihine saygı gösterilmeli

Adaylığının açıklanmasından sonra düzenlediği basın toplantısında “TBMM beni cumhurbaşkanlığına lâyık görürse, muhakkak ki anayasamızın ilkeleri ve emirleri çerçevesinde hareket edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” diyen Gül, eşinin başörtüsüyle ilgili soruyu “Bireysel tercihidir. Herkes saygılı olmalı” diye cevapladı.


Çankaya halkıyla bütünleşsin

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamını, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek, halkımızın hukukunu, barış ve huzur içinde yaşama iradesini güçlendirece

Arınç: Aday olmayacağım

TBMM Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı.Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki makamına gelerek Dışişleri


  Seçim takvimi belirlendi

TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanan Danışma Kurulu, cumhurbaşkanı seçim turlarının takvimini belirledi. Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunun 25 Nisan saat 24.00’te sona ermesinin ardından, seçimin ilk turu 27 Nisan Cuma günü yapılacak. 2 Mayıs Çarşamba günü yapılacak 2. turda cumhurbaşkanı seçilememesi halinde, 3. tur oylamaya geçilecek.


  Şahin: Kimse eşlerimizin kıyafetleriyle uğraşmasın

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Bizim eşlerimizin kılık kıyafeti ile kimse uğraşmasın.Çok ayıp oluyor bu çağda bu tartışmaların olması “ dedi.


  Belirsizliğin bittiği gün

Türkiye nihayet beklenen adayı öğrendi. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylarının Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğunu açıkladı. Böylece belirsizlik sona erdi.


  Tuncay Özkan’a soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Tuncay Özkan hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma Özkan’ın, “Cumhuriyet Mitingi”nde yaptığı konuşmada, “Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide eden haksız ve hukuka aykırı ifadelere yer verdiği” gerekçesiyle açıldı.


  Türkiye’den Ermeni atağı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ermenistan yönetimine 2005 yılında yapılan, 1915 yılındaki olayları Türk ve Ermeni tarihçilerinden oluşan ortak bir komisyonunun incelemesiyle ilgili teklifi dün ABD’nin en önemli gazetelerinde tam sayfa ilan olarak, “Haydi 1915’de olanlarla ilgili gerçeği birlikte ortaya çıkaralım” başlığıyla verildi.


  Kapadokya faciasında bir acı daha

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren yolcu otobüsünün Aksaray’da yaptığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 34’e çıktı. Kayseri’de tedavisi süren 2 kişiden Begüm Güler adındaki 8 yaşındaki çocuk kurtarılamadı.


  Kur’ân ve Sünnet bizi irşad ediyor

Uluslararası Kutlu Doğum Sempozyumu’na Pakistan’dan katılan araştırmacı-yazar Amatullah Armstrong Chishti, Peygamberimizi (asm) “mutlak güzelliğin elçisi” olarak tanımlarken, Mısır’dan gelen Prof. Dr. Salah Abd-al Motaal ise, “Hayatta en hakikî mürşid Sünnet ve Kur’ân’dır” diye konuştu.


  Özürlüler acı çekiyor

İstanbul İl Özel İdaresi ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi, özürlülerin özellikle ulaşımda yaşadıkları sorunları uluslararası bir konferansla gündeme taşıdı. Toplantıda konuşan görme engelli İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, toplumun özürlülere yaklaşımındaki yanlışlara dikkat çekerken, özürlülere dair üretilen çözümlerin sorunlu olduğunu dile getirdi.


  Tarihimizle yüzleşemeyeceğimiz hiçbir şey yok

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Yusuf Sarınay, Türkiye’nin tarihiyle yüzleşemeyeceği hiçbir konu olmadığını, ancak tarihin irdelenmesinden başka ülkelerin rahatsız olabileceklerini söyledi.


  Arkın: Alkol affetmez

Türk sinemasının ünlü aktörü Cüneyt Arkın, TV’lerdeki dizi ve filmlerde içilen sigara ile alkolün gençlerin kafasında ‘içilebilirliği, olabilirliği’ imajı oluşturduğunu söyledi. Arkın, “Maalesef gazete ve televizyonlar bu işe pek dikkat etmiyor” dedi.


  ITC, 12. yaşını Ankara’da kutlayacak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) 12. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Kutlamalar kapsamında 28 Nisan Cumartesi günü Ankara’da miting düzenlenecek.


  Zehirlenme şüphesi

Van’ın Çaldıran ilçesinde 1 çocuğun ölümüne, 72 kişinin de hastalanmasına sebep olan hastalığın ardından taşımalı sistemle eğitim verilen Çubuklu köyündeki okulda eğitime ara verildiği bildirildi.


  Sürücü kurslarına baskın

İstanbul’da, 25 sınav salonu ve 17 sürücü kursuna düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 106 kişi adliyeye sevk edildi.


  Karayolundaki uçak şaşırttı

Samsun’da, 3 kişilik bir uçağın cipin arkasına takılarak taşınması görenleri şaşırttı. Samsun Havacılık Kulübü Üyesi Yusuf Kahvecioğlu, 3 kişilik uçağını cipin arkasına bağlayarak karayolunda taşıdı.


  Adalar’ın doğalgaz rüyası gerçekleşti

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, denizden 9 bin 540 metre boru geçirilerek doğal gaza kavuşturulan Adalar’ın ‘’bir rüyasının’’ gerçekleştiğini belirterek, ‘’Doğal gaz, Adalar’ın sosyal ve ekonomik yapısını tamamen değiştirecek’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004