Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Sinema kârlı bir yatırım”

Yönetmen Yüksel Aksu, Türk sinemasına yapılan desteğin iki kat geri dönüş sağladığını belirterek, “Sinemanın köprü, yol, fabrika yapmaktan daha karlı bir yatırım olduğu ortadadır. Biz hem ekonomik girdi hem prestij üretiyoruz” dedi.

“Dondurmam Gaymak” filmiyle bir çok ödül alan yönetmen Yüksel Aksu, Türk sinemasının nitelik ve nicelik açısından son iki yılda ciddi yükselişe geçtiğini söyledi. Bunda Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısının büyük olduğunu belirten Aksu, “Dondurmam Gaymak”, “Takva”, “Babam ve Oğlum” gibi uluslararası başarı elde eden bir çok yapımın bakanlık destekli

olduğunu hatırlattı. Aksu, “Örneğin ben bakanlık desteği olmasaydı Muğlalı köylülerle böyle bir film çekemezdim ve bu kadar özgün olmazdı, normal, ortalama bir komedi olurdu” diye konuştu.

Son yıllarda Türk filmlerine yapılan yatırımın iki kat getiri olarak geri döndüğünü, bunun yanında ülkeye prestij kazandırdığını ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

“Sinemanın köprü, yol, fabrika yapmaktan daha karlı bir yatırım olduğu ortadadır. Bu dönemde yatırım yapıldı ve sadece rüsumda iki kat olarak geri döndü. Bakanlıktan 250 bin YTL destek aldım, istatistik yaptık, kazandırdığımız rüsum 450 milyar lira. Düşünün hem ekonomik girdi sağlamış hem de yurt içinde ve uluslararası alanda prestij getirmiş. ‘Takva’ Berlin’de ödül aldı, ben Amerika’da üç tane aldım, ‘Babam ve Oğlum’ var.

Yani, Kültür ve Turizm Bakanlığı bir yere ‘köprü’ yapmış, iki yıl içinde iki katı kazanmış. Tanıtım, turizm ve enformasyon cabası, normalde 100 milyon dolarlar harcanıyor bu işe.”

26.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Resulullah’ın (asm) en güzel tarifi Risâle-i Nur’dadır

  Tek bir Türkçe yok

  Tıp medresesi restore ediliyor

  “Sinema kârlı bir yatırım”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004