Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tıp medresesi restore ediliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, TÜ II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi bünyesindeki tıp medresesinin aslına uygun olarak restore edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Duran, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlenen törende, uzun yıllar öncede külliyede akıl hastalarının su ve müzikle tedavi edildiğini söyledi.

Yıllarca bakımsız kalan külliyenin zamanla yıprandığını ve kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Prof. Dr. Duran, TÜ’nün katkılarıyla külliyenin yeniden düzenlenerek müze haline getirildiğini bildirdi. 11 bölümden oluşan külliyenin restore edilmeyen bölümlerini bulunduğunu belirten Duran, “Yıllardan bu yana sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında tıp medresesini de aslına uygun olarak restore edeceğiz” dedi.

Buraya sergilenmesi amacıyla el yazması kitapları da getirmek istediklerini ifade eden Duran, şunları kaydetti: “Müzemize yapılan destek devam ederse 2 yıl içinde mumhane, aşhane ve tabhaneyi de açacağız. Külliyenin kıymetini bizim kadar yabancılar da biliyor. İlimizi ziyarete gelen her yabancı mutlaka müzemizi görmek istiyor. Buranın kuruluşuna ve geliştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.” Rektör Duran, daha sonra, külliyenin restorasyonuna, kuruluşuna ve geliştirilmesine emeği geçen 28 kişiye şükran plaketi verdi.Tören, Türk Tedavi Musikisi Uygulama ve Araştırma Grubu’nun konseriyle sona erdi.

26.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Resulullah’ın (asm) en güzel tarifi Risâle-i Nur’dadır

  Tek bir Türkçe yok

  Tıp medresesi restore ediliyor

  “Sinema kârlı bir yatırım”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004