Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fener'den çekilme tehdidi

Türkiye Kupasında Beşiktaş'a elenerek veda eden Fenerbahçe'de, derbi maçın hakemi Selçuk Dereli ile Futbol Federasyonu'na yönelik tepkiler sürüyor. Kulüp asbaşkanı Murat Özaydınlı, yaşananları bir tiyatro olarak nitelendirerek, ''Ben artık burada devlet arıyorum. Devletin rolü nerede bu tiyatronun içinde. Ya devlet bu işe el koyar, ya da işler çığırından çıkar'' dedi.

Fortis Türkiye Kupası'na yarı finalde Beşiktaş'a elenerek veda eden Fenerbahçe'de, derbi maçın hakemi Selçuk Dereli ile Futbol Federasyonu'na yönelik tepkiler sürüyor. Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan kulüp asbaşkanı Murat Özaydınlı, yaşananları bir tiyatro olarak nitelendirerek, ''Ben artık burada devlet arıyorum. Devletin rolü nerede bu tiyatronun içinde. Ya devlet bu işe el koyar, ya da işler çığırından çıkar'' dedi. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu olarak artık kendilerinin bir hazırlık içine girdiklerini söyleyen Özaydınlı, şöyle devam etti:

BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ

''Baktık hiçbir kanun işlemiyor, devlet bir şey yapmıyor, o zaman biz de kendi başımızın çaresine bakıp, FIFA ve UEFA nezdinde başvurularımızı yapmak zorundayız. Ortada somut şeyler var. Sezon başından beri katledilen takımlar var. Sadece biz değiliz. Haluk Ulusoy yönetimine karşı çıkanlar, 'Siz misiniz büyük, yoksa ben mi?' diye cezalandırılıyor. Devlet önemli değil deniyor. Biz o zaman dosyamızı hazırlıyoruz. Kanıtlarımızı biriktirip, yanımıza başka kulüpleri de alıp, gideceğiz. FIFA ve UEFA nezdinde çalışmalarımıza başlayacağız. Bu tehditten Türkiye'nin kurtulması lazım.''

SELÇUK DERELİ HAKEM DEĞİL

Derbi maçın hakemi Selçuk Dereli'yi ağır sözlerle eleştiren Murat Özaydınlı, spor adamı ve sporun içinde olmaktan utandığı bir gece yaşadığını belirterek, şöyle devam etti: ''Selçuk Dereli hakem falan değil. Beni dava da edebilir bu sözlerimden ötürü. Bence hakem değil, başka bir şey. Bütün maçlarının kaydını alıp FIFA'ya yollayalım. Üstelik bu şahsa FIFA kokartı verildi. 50 bin kişi sahaya inse ne olacaktı? Futbol Federasyonu Başkanı'na gidip, 'Ben görevi bırakıyorum. Bugüne kadar görevimi yaptım ama bundan sonrası karanlık' demesi lazım. İnsanların sabrı bir yere kadar. Yarın 100 bin kişiyi toplayalım istiyorlarsa. Futbol Federasyonu'nun önünde toplanılırsa veya statta olay çıkarsa ne olacak.''

BÖYLE GİDERSE, GİDERİZ

Hakemleri daha dikkatli davranmaya çağıran Özaydınlı, ''Artık Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelecek hakemler ona göre davransın. Ayrıca Galatasaray ve Beşiktaş ile iki önemli deplasmanımız var, orada da yönetimlerine dikkat etsinler. Sporun spor için yapılmadığını net bir şekilde kavradık. 'Biz alet olmayalım' diyorduk ama herkes tavrını net belirlesin. Böyle devam ederse ne lig kalır ne başka bir şey. 'Hepsi sizin olsun' der, gideriz. Fortis Türkiye Kupası'nda bunu düşünüyoruz. Çivisi çıkmış artık. Söylenecek bir şey yok'' ifadelerini kullandı.

BU BÖYLE GİTMEZ

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da, Beşiktaş maçında ciddi hakem hataları yapıldığını söylerken, artık bu durumu bireysel hata olarak görmediklerini söyledi. Mosturoğlu, ''Bu böyle gitmez. Sadece rakiple mücadele etmiyoruz. Hakem hata yaptı ve belki 4-5 hafta dinlendirilecek ama bu kadar emek kaybını kim telafi edecek?'' dedi.

28.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'den çekilme tehdidi

  Taraftar: Beşiktaş kupayı alacak

  Dereli'ye büyük öfke

  Ricardinho'dan Aurelio'ya dâvâ

  Atamayana atarlar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004