Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Atamayana atarlar

Yıllardır büyük takımların maçlarını çıplak gözle izlemeye çalışırım. İlk defa stresi ve gerginliği sahaya yansıyan bir maça şahit oldum. Gerek Fenerbahçe, gerekse Beşiktaşlı futbolcular sahada olağanüstü bir mücadele örneği sergilediler. Maçın atmosferi o kadar gergindi ki, bütün futbolcular topu ayağında tutmak yerine, bir an öncel topu arkadaşına verme telaşındaydı. Uzatma dakikalarında görüşünü sorduğum büyüğümüz spor yorumucusu Erdoğan Şenay, "Çocuklar heyecandan topu nasıl kullanacağını bilemiyor. Bu gergin ortamda top oynamak ve tribün baskısına dayanmak çok zor" dedi.

Beşiktaş, 1-0'ın avantajı ile çıktığı Kadıköy'de özellikle maçın ilk yarısında iyi futbol oynadı. Orta sahayı kalabalık tutarak üstünlük kurdu. Fransız çalıştırcı Tigana, genç Serdar'a süpürücü görevi vererek, Fenerbahçe'nin geriden doldur boşalt gönderdiği topları etkisiz hale getirdi. Savunmada Gökhan Zan ve İbrahim Toraman uyumlu bir görüntü verdi. İki bek Baki Mercimek ve Mustafa Doğan görev bölgesi dışına çıkmayarak savunmayı sağlam tuttu. Ricardinho, oyun içinde etkinliği yok gibi görünse de attığı güzel paslarla takımını süratle atağa kaldırdı. Nobre, Fenerbahçe savunmasının başını çok ağrıttı. Pres yaptı, rakibi kovaladı ve ondan beklenilen golü atarak görevini yapmış oldu.

Fenerbahçe ise, rakibine oranla daha telaşlıydı. Acele oyuna sokulan toplar çoğu zaman yerini bulmadı. Özellikle Deniz Barış basit topları bile Beşiktaşlı futbolculara hediye etti. Fenerbahçe'de iki bek Önder Turacı ve Ümit Özat maçın ilk yarısında kendi sahasına hapsoldu. Böyle olunca takımın hücuma çıkması sıkıntılı oldu. Orta sahada Aurelio tek başına mücadele etti. Kaptığı toplarla tribünleri ateşleyen isim oldu. Tümer de zaman zaman Aurelio gibi agresif oynayarak takıma bir hareketlilik getirdi. Ancak gol umudu bağlanan Kezman yine kötü bir günündeydi. Alex, Bercelona'lı Messi'ye özenerek 2 Beşiktaşlıya çalım attıktan sonra Runje'nin karşısında topu ezdi. Fenerbahçe, Tümer'le golü bulduktan sonraki o bölümde eline geçirdiği pozisyonları gol yapamamanın faturasını uzatmada yediği golle ödedi.

Erol DOYURAN

28.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'den çekilme tehdidi

  Taraftar: Beşiktaş kupayı alacak

  Dereli'ye büyük öfke

  Ricardinho'dan Aurelio'ya dâvâ

  Atamayana atarlar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004