Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’ye yazık ediyorlar

Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına sert çıktı. Cemal, “Ne zamanki toplumda bir normalleşmeye doğru gidiyoruz, darbeler oluyor. Sorunlar seçim sandığında çözülmelidir yoksa hukuku eğip bükerek, siyallaştırarak bir yere gidemeyiz. Gece yarısı yayınlanan muhtıralarıyla şunu istiyoruz, bunu istiyoruz söylemini kabul etmiyoruz” diye konuştu.

CNNTurk’te televizyonunda canlı yayına katılan Milliyet yazarı Cemal, Genelkurmay Başkanlığı bildirisine karşı çıkarak “Türkiye’ye yazık ediyorlar” dedi. Türkiye’nin demokratik sürecine askeri açıklamaların katkı sağlamayacağını belirten Cemal “ Demokrasiyi anlamayanlar demokrasi oyununa paydos diyerek, mıntıka temizliği yapmaya kalkarak, yasaklar yaparak, hapishaneler kurarak, darağaçları kurararak, sivil siyasetin oyun alanını daraltarak askeri müdahalelerle sonuç alabileceğini zannettiler, ama olmadı” diye konuştu.

Hasan Cemal, ezberlerini bozmayan askeri kesimin farklı seslere tahammül edemediklerine dikkat çekerek, “Askeri darbe, yarı darbe bunları hiçbiri Türkiye’ye yarar sağlamadı, sağlayacağını da zannetmiyorum. Çare demokrasidir, seçim sandığıdır, halkın oyudur. Siyasi partiler demokratik hesaplaşmayı seçim sandığında yapmalıdır. Ben askerin gece yarısı muhturasına tek kelimeyle ‘hayır” diyorum’ açıklamasında bulundu.

“SORUNLAR, SEÇİM SANDIĞINDA ÇÖZÜLMELİ”

Türkiye’nin normalleşmesi sinyali gösterdiği dönemlerde darbelerin gündeme geldiğini ifade eden Cemal şöyle devam etti: “Demokratik sürece darbe yaparsak toplum içinde uzlaşma kültürü gelişmiyor, toplum içinde kamplaşmalar oluyor. Toplumun diyalog yolları torpilleniyor. Ayrıca toplumla devlet arasında bir yabancılaşma meydana geliyor. Toplumun çeşitli kesimleri arasında hüsümet tohumları ekiliyor. Böyle bir süreçte nasıl demokrasiyi oturtacaksınız. Ne zamanki toplumda bir normalleşmeye doğru gidiyoruz darbeler oluyor. Sorunlar seçim sandığında çözülmelidir yoksa hukuku eğip bükerek, siyallaştırarak bir yere gidemeyiz. Gece yarısı yayınlanan muhtıralarıyla şunu istiyoruz bunu istiyoruz söylemini kabul etmiyoruz. “

Cemal, askeri kesimin müdahaleleriyle sivil siyasetin alanın daraltıldığını belirterek, “Türkiye bunca deneyimden sonra bunca acı ve gözyaşından sonra yaşadığı kopmalardan sonra seçim sandığından çıkan sonucu kabul etmelidir. Sivil siyaset şuna karışamaz, sivil siyaset kürt sorununa karışımaz, sivil siyaset sandıktan çıksa da Çankaya’ya çıkamaz anlaşıyla bir yere gidemezsiniz. Bu Türkiye’ye, TSK’ya iyilik değildir. Askeri darbelere hep birlikte hayır diyebilmeliyiz” diye konuştu.

Hasan Hüseyin KEMAL / İSTANBUL

29.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çiçek: Ordu hükümetin emrinde

  Türkiye’ye yazık ediyorlar

  Erdoğan, isim vermeden eleştirdi

  CHP açıklamayı sahiplendi

  Ağar: Türkiye, sivil siyaset alanında meselelerine çözüm bulur

  Bahçeli: Meclisteki partiler toplanmalı

  Demokrasiye sahip çıkılmalı

  Akyol kara tablocuları eleştirdi

  Başoğlu: Tek fark tankların yürümemesi

  Mazlum-Der: Genelkurmay suç işledi

  Kutlu: Açıklama yasamaya müdahale

  ‘Darbe’ye yetkisizlik, Alper Görmüş’e dâvâ

  Demokrat Hukukçular: Ülkeyi germek istiyorlar

  ASDER: Demokrasi dışı bir girişim

  İrticanın şu sizin lehçede mânâsı bu mu?

  Yayla’nın dâvâsı yarın başlıyor

  DTP’li başkanlara soruşturma

  İnsel: Demokratik süreci dondurma girişimi

  Danimarkalı eski bakandan örnek tavır

  Şırnak’ta 1 şehit

  Çiftçi yağmur duâsında

  Maden facialarına karşı kampanya

  Ankaralı taksiciler ‘sigaraya hayır’ diyecek

  Engelliler istihdam edilmeli

  Dört yılda Trakya büyüklüğünde orman

  Karakaya’da kirlilik iddiası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004