Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

GAP'taki sanayi tarıma dayalı

GAP bölgesindeki sanayiinin tarıma dayalı olduğu belirtildi. Yetkililer, işletmelerin yüzde 35’inin tekstil-konfeksiyon, yüzde 27’sinin gıda, geri kalan yüzde 38’lik üretimin de madencilik, enerji, lastik-plastik, kimya-ilâç, madeni ve elektronik eşya, motorlu araçlar ile diğer faaliyet alanlarında yapıldığını bildirdi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın son durum raporuna göre, bölge illerinde yapılan araştırmada, bölge sanayisinin tarıma dayalı olduğunun bir kez daha belirlendiği yer aldı.

Raporda, “Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 35’i tekstil-konfeksiyon ve yüzde 27’si de gıda üretimi yapmaktadır. Geri kalanlar da çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerin oranları da yüzde 10’un üzerine çıkmamaktadır. Sağlanan veriler, bölgede tarıma dayalı sanayileşme sürecinin başladığını, ancak yeterli yatırım düzeyine ulaşılmadığını göstermektedir. Sanayileşme sürecinin gelişme ve tamamlanabilmesi için mutlaka teknoloji ağırlıklı yatırımların ve üretimlerin yapılması gerekmektedir” yer aldı.

Verilerde ayrıca, bölgedeki işletmelerin yüzde 50’sinin anonim, yüzde 46’sının limited şirket olduğunun belirlendiği kaydedilen raporda, işletmelerin yarısının gelişme ve büyüme için önemli bir hukuki yapı olan anonim şirket olarak yapılanmasının olumlu sayılabileceği belirtiliyor.

/ ŞANLIURFA

04.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Reformlara seçim rötarı

  Ekonomi yönetimi seçimi risk görmüyor

  GAP'taki sanayi tarıma dayalı

  Kuveyt Türk sermayesini 260 milyon YLT’ye yükseltti

  TOKİ kredisinde temlik sorunu

  Gürcistan ile ilişkiler gelişecek

  Seçime lokantacılar sevindi, turizmciler üzüldü

  Dicle Giyim, Bandırma mağazasını açtı

  Fiat, Linea’yı tanıttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004