Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bir sonraki Irak toplantısı İstanbul’da yapılabilir

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Ebu’l Geyt, bir sonraki Irak’a komşu ülkeler genişletilmiş toplantısının İstanbul’da yapılmasını teklif etti. Mısır’ın Şarm El Şeyh şehrinde devam eden toplantıda konuşan Mısırlı bakan, bu konuda Iraklı yetkililerle görüşmeler yapılacağını söyledi.

Irak’a komşu ülkeler ve Birleşmiş Milletle Güvenlik Konseyi’ne üye güçlerin yetkilileri daha önce Bağdat’ta bir araya gelmişti. Bağdat’taki toplantıda komşu ülkelerin dışişleri bakanları seviyesinde İstanbul’da toplanması, daha sonra dünya güçlerinin de katılımıyla Mısır’da genişletilmiş konferans düzenlenmesi görüşü ağırlık kazanmıştı. İstanbul’da yapılması öngörülen toplantı gerçekleşmemişti.

Ahmed Ebu’l Geyt, Irak’ın toprak bütünlüğüne vurgu yaptığı konuşmasında, ülkede güven ve istikrarın sağlanması için askerî tedbirlerin tek başına yetmeyeceğini, siyasî uzlaşmanın da gerekli olduğunu dile getirdi.

Uluslar arası organizayonların temsilcilerinin ve 50’den fazla ülkeden bakanların katıldığı genişletilmiş Irak’a komşu ülkeler toplantısında Irak ekonomisinin düzeltilmesi ve ülkede istikrarın yeniden sağlanması iki temel gündem maddesini oluşturuyor.

/ ŞARM EL ŞEYH

05.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir sonraki Irak toplantısı İstanbul’da yapılabilir

  ABD’nin İran korkusu

  Abbas yönetimi güçlendiriliyor

  Başbakan Haniye’ye vize verilmedi

  Filistin'de ambargo isyanı

  Fransa seçimlerinde Türkiye oylanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004