Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’da şiir başkadır

II. Uluslararası Beyoğlu-İstanbul Şiir Festivali 14-21 Mayıs günleri arasında evrensel şiir ateşini Beyoğlu’nda bir daha yakacak.

Tarih boyunca nice şiirlere konu olan İstanbul, Türkçeden ve dünya dillerinden dizelerle evrensel bir buluşma noktası oluyor: II. Uluslar arası Beyoğlu-İstanbul Şiir Festivali.

Festival, Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü (TTBE) ve Beyoğlu Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Bu yıl Kültür Bakanlığı, THY ve Dedeman Otelleri tarafından da desteklenen festival, ülkemizde düzenlenen en geniş uluslar arası edebiyat forumu olma niteliğini daha belirgin hale getirecek.

II. Uluslar arası Beyoğlu-İstanbul Şiir Festivali’ne 19 ülkeden dünya şiirinin önde gelen 28 şairi ve 32 Türk şairi katılacak. Festival, bir yandan Güney Kore, Filistin, Ürdün, Suriye, İran, Türkiye, Tunus ve Fas, bir yandan Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Bosna ile, Almanya, İtalya, Fransa, İsveç, İngiltere ve oradan Peru ve El Salvador’a uzanan geniş bir diller ve ülkeler kuşağı çiziyor. Şiir severler için katılacak şairler arasında geçtiğimiz yıldan itibaren Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen Filistinli Mahmud Derviş, “Şiirin Yeşil Atlısı” olarak da bilinen Perulu Antonio Cisneros, İtalyan Guiseppe Conte, İsveç’ten Lasse Soderberg isimleri tanıdık gelecek.

09.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saray kokulu porselenler

  Mozaiklerde Osmanlı

  Evim evim tarihî evim

  Radyo Mega Söyleşi Günleri devam ediyor

  İshak Paşa Sarayı yenileniyor

  İstanbul’a fotoğraf yağacak

  İstanbul’da şiir başkadır

  Vakıf eserleri ihya ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004