Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Vakıf eserleri ihya ediliyor

İzmir’de vakıf eserlerinin onarımına ağırlık verildiği, son 3 yılda 51 eserin restore edildiği, bu yıl 42 eserin daha restorasyonunun yapılacağı belirtildi.

Vakıflar Bölge Müdürü Birsen Erat, yaptığı açıklamada, son yıllarda vakıf eserlerinin onarımına büyük önem verdiklerini ve vakıf eserlerinin yeniden ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

Türkiye genelinde 18 bin 500 eski eser bulunduğunu, Manisa’nın da dahil olduğu İzmir Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasında 2 bin 942 adet mal varlığının kayıtlarda yer aldığını belirten Erat, son 1.5 yıldır vakıf eserlerinin kayıt altına alınması ve sürekli ve yüksek gelir elde edilmesi için faaliyetler yaptıklarını kaydetti. Son dönemde eski eserlerin restorasyonuna ilişkin çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Birsen Erat, şunları söyledi: ‘’2003-2006 yılları arasında toplam 51 eski eserin restorasyonunu gerçekleştirdik, ayrıca aynı dönemde de 33 tane röleve ve restorasyon proje ihalesi, 8 iş hanı onarımı tamamlandı. 2007 yılında da programa alarak restore etmeyi taahhüt ettiğimiz eser sayısı 42. Hazırladığımız 22 projeyi de Koruma Kuruluna göndereceğiz ve daha sonra bu projelerin ihalelerini gerçekleştireceğiz. Bütün bu çalışmalarda devletin kasasından tek bir kuruş çıkmadı.’’

/ İZMİR

09.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saray kokulu porselenler

  Mozaiklerde Osmanlı

  Evim evim tarihî evim

  Radyo Mega Söyleşi Günleri devam ediyor

  İshak Paşa Sarayı yenileniyor

  İstanbul’a fotoğraf yağacak

  İstanbul’da şiir başkadır

  Vakıf eserleri ihya ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004