Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupa sahibini arıyor

Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Kayseri Erciyes bugün İzmir'de karşılaşacak. İsmet Arzuman'ın yöneteceği final saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Son şampiyon Beşiktaş daha önce 12 defa final oynayıp, 6 defa kupayı müzesine götürürken, Erciyes tarihinde ilk defa finalde mücadele edecek..

Futbolda bu sezon da Fortis Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 45. Türkiye Kupası, Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor takımları arasında bugün İzmir'de yapılacak final maçıyla sahibini bulacak. 70 bin kişilik Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak finali İsmet Arzuman yönetecek. Karşılaşma Lig TV tarafından naklen yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ NASIL GELDİ?

Türkiye Kupası'nda (D) Grubu'nda yer alan Beşiktaş, ilk maçında Bucaspor'u İzmir'de 5-1, ikinci maçında Çaykur Rizespor'u İstanbul'da 3-1 yenerken, üçüncü maçında Ankara'da Gençlerbirliği'ne 3-0 yenilince, gruptan çıkma umutlarını zora soktu. Siyah-beyazlılar, gruptaki son maçında Ankaragücü'nü, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta 2-1 yenerek, 9 puan ve averajla Gençlerbirliği'nin ardından 2. sırada çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Vestel Manisaspor ile eşleşen siyah-beyazlılar, ilk maçta İstanbul'da 4-0 yendiği rakibine, deplasmanda, ev sahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 2-0 mağlup olmasına rağmen, ilk maçtaki avantajıyla turu geçti. Yarı finalde ezeli rakibi Fenerbahçe ile eşleşen Beşiktaş, kendi evindeki ilk maçı 1-0 kazandı, Kadıköy'deki rövanşta uzatma bölümünde bulduğu golle durumu 1-1 yaptı ve finale çıkmayı başardı.

ERCİYES ZORU BAŞARDI

Kupada (A) Grubu'nda yer alan Kayseri Erciyesspor ise evinde Karşıyaka ile 1-1 berabere kaldı, Kayserispor'a 3-1 yenildi. Son 2 maçında evinde Galatasaray'ı 4-1, deplasmanda da Bursaspor'u 4-2 yenen Erciyesspor, 7 puan ve averajla, Galatasaray'ın ardından gruptan ikinci sırada çıkmayı bildi. Çeyrek finalde, kupayı en çok müzesine götüren takım olan Galatasaray ile eşleşen Kayseri temsilcisi, evinde 0-0 biten maçın rövanşında Ali Sami Yen Stadı'ndaki normal süreyi de golsüz tamamlayınca, karşılaşmada uzatmaya gidildi. Mavi-siyahlı ekip, uzatmada yenik duruma düşmesine rağmen, penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı ve 1-1'lik sonuçla gol averajıyla yarı finale yükselmeyi başardı. Erciyesspor, yarı finalde bu kez, Trabzonspor ile eşleşti. Trabzon'daki ilk maçı 1-0 kazanan Kayseri Erciyesspor, kendi evindeki rövanşı normal sürede aynı skorla yitirince, maçta uzatma bölümüne geçildi. Uzatmada da sonuç değişmeyince, seri penaltı atışlarında rakibine üstünlük kuran mavi-siyahlılar, tarihinde ilk kez finale çıktı. Beşiktaş ve Erciyes kasalarını doldurdu Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor kupada finale kadar olan sürede kazandıkları paraların yanı sıra yarınki finalin ardından önemli gelir daha elde edecekler. Finale gelene dek toplam 1 milyon 620 bin doları kasasına koyan Beşiktaş, bu sezonki ödül sistemine göre, final maçını kazanırsa 650 bin dolar, kaybetmesi halinde ise 300 bin dolar daha gelir elde edecek. Siyah-beyazlılar böylece, yarınki finalde kupayı tarihinde 7. kez müzesine götürmesi halinde, toplamda 2 milyon 270 bin dolar, ikincilikte kalması halinde ise 1 milyon 920 bin doları kasasına koymuş olacak. Tarihinde ilk kez finale çıkan Kayseri Erciyesspor ise finale gelene dek toplam 1 milyon 420 bin dolar gelir elde etti.

09.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kupa sahibini arıyor

  Zico: Kural hatası yok

  Selçuk: % 50-60 işi bitirdik

  Kombine kartlar İzmir'de geçerli

  İstanbul'da boks şöleni

  Sivasspor 41. yılını kutluyor

  2010 Güney Afrika'da

  Mehmetli Jazz 1-0 önde

  Lig A'da son 2 maç


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004