Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TEPAV: Belediyeler darboğazda

Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti yönetimindeki İstikrar Enstitüsü, belediyelerin 16.5 milyar YTL’si kısa vadeli olmak üzere 30.8 milyar YTL mali yükümlülüğü bulunduğunu belirtti. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) bünyesindeki İstikrar Enstitüsü’nün mali izleme raporu açıklandı.

NTV’de yer alan haberde, Mart sonu itibariyle bütçe sonuçları analiz edilerek açığın, ilan edilen 3.3 milyar YTL’nin üstünde olduğu savunuldu. Türk Telekom özelleştirmesinin peşin ödemesi çıkarıldığında bütçe açığının 9.2 milyar YTL’ye yükseleceği belirtildi. Türk Telekom ödemesinin de yasa gereğince bütçe gelirleri arasında değil bütçe finansmanında gösterilmesi gerektiğine işaret edildi.

HARCAMALAR YÜZDE 25.6 ARTTI

Merkez Bankası’nın da dikkat çektiği harcama artışları, enstitü raporuna da yansıdı. Harcamalarda 2006’nın aynı dönemine göre yüzde 25.6 artış olduğu belirlendi. Faiz dışı harcamalardaki artış oranı ise yüzde 19.2 olarak bulundu.

BELEDİYELERİN AÇIĞI 12.6 MİLYAR YTL

Enstitü, belediyelerin malî tablolarına da dikkat çekerken Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlarla Devlet Planlama Teşkilâtı’nın rakamlarının birbirini tutmadığını vurguladı. Belediyelerin net malî değerinin, millî gelirin yüzde ikisine yakın bir oranda eksi olduğu belirtildi. Buna göre belediyelerin malî açıkları 12.6 milyar YTL’ye yaklaşıyor.

16.5 milyar YTL’si kısa, 14.3 milyar YTL’si de uzun vadeli olmak üzere belediyelerin 30.8 milyar YTL tutarında malî yükümlülüğü olduğu tesbit edildi. Mali varlıklarının mali yükümlülüklerini karşılamadığına dikkat çekilen belediyelerin ciddî bir malî darboğazda olduğu ve bunun ileride sorun oluşturacağı vurgulandı.

/ ANKARA

11.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TEPAV: Belediyeler darboğazda

  2 milyar 428 milyon YTL’lik karapara aklandı

  Türk Dünyası ile ticaret 9 kat arttı

  Seçim öncesi KEY hesapları ödenecek

  FED faiz oranlarını değiştirmedi

  Kamu işçisinde sözleşme endişesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004