Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2 milyar 428 milyon YTL’lik karapara aklandı

Maliye Bakanlığı, Malî Suçları Araştırma Kurumu (MASAK), mahkemelerde davası devam eden dosyalarda 2 milyar 428 milyon YTL tutarında karapara aklandığını belirlendi.

MASAK’ın 2006 Yılı Faaliyet Raporuna göre, 2002-2006 döneminde 85 yükümlülük ihlâli tesbit edildi. Bunların 76’sının kimlik tesbiti, 4’ünün bilgi verme, 5’inin de şüpheli işlem bildiriminden kaynaklandığı belirlendi.

Yükümlülük ihlallerinin 71’i bankalarca gerçekleştirilirken, tapu sicil müdürlüklerinde 3, yetkili müesseselerde 4, aracı kurumlarda 3, Milli Piyango İdaresinde 1, diğer birimlerde de 3 ihlâl belirlendi. MASAK, yükümlülük ihlâlleri sebebiyle 39 yükümlü hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulundu. Bu mükelleflerin 31’i bankalar, 3’ü tapu sicil müdürlükleri, 1’i yetkili müessese, 1’i aracı kurum, 3’ü de diğer gerçek ve tüzel kişilerden meydana geldi. MASAK, Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve SPK’dan 2005-2006 sonbahar-kış dönemi denetim programlarında, banka, yetkili müessese, aracı kurum ve sigorta şirketleri nezdinde yükümlülüklere uyum denetimi yapılmasını da talep etti.

Bu denetimler sonucunda da, bankalarda yüzde 43’lük, yetkili müesseselerde yüzde 17’lik, aracı kurumlarda ise yüzde 2’lik yükümlülük ihlâli belirlendi.

/ ANKARA

11.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TEPAV: Belediyeler darboğazda

  2 milyar 428 milyon YTL’lik karapara aklandı

  Türk Dünyası ile ticaret 9 kat arttı

  Seçim öncesi KEY hesapları ödenecek

  FED faiz oranlarını değiştirmedi

  Kamu işçisinde sözleşme endişesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004