Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Blair’in halefi Irak politikasını değiştiriyor

İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, Tony Blair’den sonra iktidardaki İşçi Partisinin yeni lideri olması ve Başbakanlık görevini devralması beklenen Maliye Bakanı Gordon Brown’ın, ülkesinin Irak stratejisini yeniden gözden geçireceğini yazdı.

Brown’ın, Blair döneminde bazı yanlışlar yapıldığını kabul ettiğine dikkat çekilen haberde, yeni başbakan adayının gelecek günlerde Basra’ya gitmeyi ve Irak stratejisinin ne olması gerektiği konusunda cephedeki komutanların da görüşlerine başvurmayı planladığını bildirdi.

Times, Brown’ın Irak’ı ziyaret planının, İngiliz askerinin bölgeden çekilmesini hızlandıracağına dair spekülasyonları arttıracağı yorumuna da yer verdi. Gazete, Irak politikasında yapılacak bir değişikliğin Blair’in politikasından “dramatik dönüş” olarak algılanacağını, ancak Brown’ın, ABD’nin Irak’a 25 bin asker daha gönderme yönündeki önemli politika değişikliğini bahane ederek çekilmeyi hızlandırabileceğini de yazdı.

Gazeteye göre Brown, haziran sonunda yapılacak liderlik seçiminde partinin sol kanadının, karşısına güçlü bir aday çıkaracağına dair bir kaygıya kapılmazsa Irak ziyaretini birkaç hafta içinde yapacak; ancak karşısına güçlü bir rakip çıkması halinde, Londra’da kalıp mücadeleye ağırlık verecek ve Irak ziyareti daha sonraya kalacak. Bu arada, İngiltere Başbakanı Tony Blair, Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nicolas Sarkozy ve Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile bir araya geldi. Blair, Sarkozy ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Sarkozy’nin Fransa için çok iyi işler yapacağından emin olduğunu belirtti.

/ LONDRA

13.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Blair’in halefi Irak politikasını değiştiriyor

  Kosova tasarısı Birleşmiş Milletler’e sunuldu

  Irak’ta milyarlarca dolarlık petrol kayıp

  Pakistan’da kutuplaşma çatışmaya dönüştü

  Hollywood, Bush’u unuttu, Darfur’a el koydu!

  Irak’ta 3 Amerikan askeri kayboldu

  Yemen, İran ve Libya’daki elçilerini çekiyor

  Nancy Pelosi: Annelik, kariyerden önemli

  Hindistan’da Türk filmi gibi olay!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004