Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nancy Pelosi: Annelik, kariyerden önemli

Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, anne olmaktan dolayı hep gurur duyduğunu söyledi. USA Today gazetesine konuşan Pelosi, “Temsilciler Meclisi Başkanlığına gelmiş bir anne olarak, genç kızlara sesleniyorum; Anneliği eksiklik olarak görmeyin! Anne olmak ve bir aile büyütmek, bir kadın için çok büyük artıdır” dedi.

Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, anne olmaktan dolayı hep gurur duyduğunu söyledi. USA Today gazetesine konuşan Pelosi, “Temsilciler Meclisi Başkanlığına gelmiş bir anne olarak, genç kızlara sesleniyorum; Anneliği eksiklik olarak görmeyin! Anne olmak ve bir aile büyütmek, bir kadın için çok büyük artıdır” dedi. Bir aileyi büyütmekten daha büyük sorumluluk olmadığını belirten Pelosi, Anneler Gününün ülkenin en yurtsever günü olduğunu söyledi.

ABD bu yılki Anneler Günü’nü, tarihinde ilk kez Temsilciler Meclisinin başkanlığında bir anne otururken kutlayacak. Politikayla içli dışlı bir ailede doğmasına rağmen Nancy Pelosi, evlendikten sonra kendisini çocuklarına adadı. 6 yılda 5 çocuk sahibi olan 67 yaşındaki Pelosi, “Çocuklarım küçükken yüzümü yıkayacak zamanım bile olmuyordu” diye anlatıyor.

Pelosi, en küçük çocuğu Alexandra, lise son sınıfa geçinceye kadar, hiçbir politik göreve talip olmadığını söylüyor. Bugün başarılı bir politikacı olmasınıysa, çocuklarını büyütürken edindiği zamanı disiplinli kullanma alışkanlığına bağlıyor. “Ben onları büyütüyordum ancak onlar da beni yetiştiriyordu” diye konuşan Pelosi, Kongre üyelerine de, politikanın kumkuması içinde ailelerini unutmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

“Bu sizi yeniler. Yaptığınız işleri daha güçlü yapmanızı sağlar.” diye konuşan Pelosi, “ailenize zaman ayırın” uyarısına kendisi de uyacak; Anneler Gününde, Texas’ta bulunan 8 yaşındaki torunu Sean’ın ilk Katolik törenine katılacak. “Hayatımda hiçbir şeyi annelikle karşılaştıramam. Ne Kongre üyeliği, ne Temsilciler Meclisi Başkanlığı… Keşke anneliği bir daha yaşayabilsem” diyen Pelosi, “Ama çocuklarım, torunlarımı bana vermezler” diyerek gülüyor.

Anneliğini, başkanlığını yaptığı 110. Kongre’nin açılışını kürsüde 6 torunuyla beraber yaparak da gösteren Nancy Pelosi’nin, açılış sırasında diğer Kongre üyelerinin çocuklarını ve torunlarını da başkanlık kürsüsüne dâvet ederek verdiği poz, hafızalara kazınmıştı.

KONGRE ÜYESİ 2 HAFTALIK ANNE

Temsilciler Meclisi Üyesi Cathy McMorris Rodgers, ikinci haftasını yaşayan Cole adlı oğlu ile ilk Anneler Gününü kutlayacak. İki hafta önce doğum yapan Washington eyaleti temsilcisi Rodgers, Amerikan Kongresi tarihinde, üyeliği devam ederken doğum yapan dördüncü kadın üye olmuştu. 23 Kasım 1973 günü doğum yapan Temsilci Yvonne Brathwaite Burke, görevi sırasında doğum yapan ilk Kongre üyesi olarak çifte onur yaşamıştı.

Temcilsi Rodgers en büyük desteği Kongre’deki taze annelerden alıyor. Kendisi de küçük bir çocuğunu büyütürken aynı zamanda Kongre faaliyetlerine koşturan Texas Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, “Bir yandan çocuğuma fıstık ezmeli sandviç hazırlarken diğer yandan konuşmalarımı hazırlıyorum” diye anlatıyor. Florida Temcilcisi Wasserman Schultz ise, anneliğin kendilerini daha iyi Meclis üyesi yaptığını anlatarak, “Bir kanun yaparken ya da oy verirken çocuklarımızı geleceğimizi düşünüyoruz” diye anlatıyor.

/ WASHİNGTON

13.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Blair’in halefi Irak politikasını değiştiriyor

  Kosova tasarısı Birleşmiş Milletler’e sunuldu

  Irak’ta milyarlarca dolarlık petrol kayıp

  Pakistan’da kutuplaşma çatışmaya dönüştü

  Hollywood, Bush’u unuttu, Darfur’a el koydu!

  Irak’ta 3 Amerikan askeri kayboldu

  Yemen, İran ve Libya’daki elçilerini çekiyor

  Nancy Pelosi: Annelik, kariyerden önemli

  Hindistan’da Türk filmi gibi olay!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004