Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim'den Tugay'a vefa

İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen milli futbolcu Tugay Kerimoğlu'nun, Almanya'nın Dortmund şehrinde 5 Haziran'da oynanacak Brezilya maçında, son kez ayyıldızlı formayı giyeceği bildirildi. Tugay, A Milli Takım Teknik Direktör Fatih Terim'in veda maçını memnuniyetle kabul etti.

A Milli Futbol Takımı'na uzun yıllar hizmet veren Tugay Kerimoğlu, Türkiye-Brezilya özel maçında son kez milli formayı giyecek. İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen Tugay'ın, Almanya'nın Dortmund kentinde 5 Haziran'da oynanacak Brezilya maçında, son kez ay-yıldızlı formayı giyeceği bildirildi.

KAPTAN ÇIKACAK

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Tugay ile bir görüşme yaparak bu öneriyi kendisine ilettiği, bu arada, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dan alınan onayla da Brezilya maçının, sahaya kaptan çıkacak Tugay için jübile özelliği taşıyacağı kaydedildi. Tugay'ın, 2 Haziran'da Bosna-Hersek ile yapılacak Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçı kadrosunda yer almayacağı ve Brezilya maçı öncesi Dortmund'a geleceği ifade edildi.

TERİM'E TEŞEKKÜR ETTİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Tugay'ın, saha içi performansının yanı sıra örnek profesyonelliği ve halen İngiltere Premier Lig'de devam eden kariyeriyle, Türk futbol tarihinin önde gelen değerlerinden biri olduğunu belirterek, ''Ben öneriyi yaptım, kendisi, bundan büyük bir mutluluk duyacağını söyledi. Başkanımız, bu düşüncemizin son derece uygun olduğunu belirtti ve böyle bir karara vardık'' dedi.

139 DEFA MİLLİ OLDU

A Milli Futbol Takımı formasını ilk kez 27 Mayıs 1990'da İzmir'de, İrlanda Cumhuriyeti ile oynanan ve golsüz sona özel maçta giyen Tugay, 93 kez (A) milli, 10 kez ümit milli, 8 kez 18 yaş altı, 13 kez 16 yaş altı, 15 kez de olimpik olmak üzere toplam 139 kez milli takımlarda görev yaptı. Tugay, A Milli Takım forması altında Ukrayna ve Finlandiya'ya, Genç Milli Takım'da İsveç'e ve Olimpik Milli Takım'da İtalya'ya (2) olmak üzere milli formayla 5 gole imza attı.

13.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terim'den Tugay'a vefa

  Karalama kampanyası

  F.Bahçe'den yalan haber tepkisi

  Süper Ligin kalbi İzmir'de atıyor

  Bursa, Beşiktaş'ı konuk ediyor

  G.Saray Sivas'ta 3 puan peşinde

  Ringde fırtına gibi esiyoruz

  Engellilerlefutbol oynadı

  Mehmet'li Jazz bu defa yenildi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004