Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe bayramı

Süper Lig'in bitimine 2 hafta kala şampiyonluğa F.Bahçe, İstanbul'da büyük bir coşkuyla karşılandı. F.Bahçe kafilesini taşıyan özel uçak Sabiha Gökçen Havaalanına indiğinde büyük bir coşku yaşayan taraftarlar, ellerindeki meşaleleri yakarak, takımlarını tezahüratlarla karşıladılar.

Turkcell Süper Ligi'nde 2006-2007 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, şampiyonluğu Bağdat Caddesi'nde kutladı. İzmir'de yapılan Trabzonspor maçından sonra İstanbul'a gece geç saatlerde dönen Fenerbahçe kafilesi, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan üstü açık bir otobüsle çok sayıda aracın oluşturduğu konvoy eşliğinde Bağdat Caddesi'ne geldi. Takımlarını bekleyen binlerce sarı-lacivertli taraftar caddeyi trafiğe kapatırken, Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs taraftarlarla birlikte adım adım ilerleyerek şampiyonluk turu attı.

Otobüsün üzerindeki futbolcular taraftarlarla birlikte karşılıklı tezahüratlar yaptı. Zaman zaman otobüsün önünde çöken taraftarlar, aracın önünde oturan Tuncay'ın yönlendirdiği tezahüratlarla şampiyonluk sevincini yaşadılar. Tuncay, taraftarlara aralarında ''bir baba hindi''nin de bulunduğu tezahüratlar yaptırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar, basın organlarında hakkında ''Fenerbahçe'den ayrılacağı'' yönünde haberler yer alan Tuncay Şanlı için de ''Taraftarız biz çekeriz cefa Tuncay Şanlı bizi bırakma'' diye tezahüratta bulundular.

Sık sık şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş aleyhine, zaman zaman da ezeli rakipleri Galatasaray'a karşı tezahürat yapan taraftarlar, ''Adnan Polat saat kaç'' şeklinde bağırdılar. Bu arada, Fenerbahçeli futbolcuların şampiyonluk için özel yaptırılan kanarya şeklindeki yağmurlukları giydikleri görüldü. Futbolcular ve teknik heyet, şampiyonluk turu sırasında taraftarların kendilerine uzattıkları formaları da imzaladılar. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ise tur sırasında elindeki sarı-lacivertli bayrağı sallayarak taraftarları selamladı.

15.05.2007


 

Zico: Sırada Avrupa var

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, ''Fenerbahçe'nin bundan sonraki hedefi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmaktır. Bunun sırası geldi'' dedi.

Zico, Trabzonspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, şampiyon oldukları için mutlu olduklarını ve iyi bir futbol sergilediklerini söyledi. Maçla ilgili fazla yorum yapmayan Zico, bir gazetecinin Deivid ile ilgili sorusu üzerine, ''Deivid'in, şampiyonluk golünü atmasına sevindim. Şampiyonluk golü atmak ona yazılmış. Onun adına memnun oldum'' dedi.

JAPONYA'DA DA TATTIM

Bir gazetecinin ''Kariyerinizde teknik direktör olarak şampiyonluk yaşadınız mı?'' sorusu üzerine, Zico şunları kaydetti: ''Daha önce Japonya'da bir kulübü şampiyon yaptım. Ardından Japonya Milli Takımı'na Asya Kupası'nı kazandırdım. Şimdi de Avrupa'daki ilk deneyimimde Fenerbahçe'yi şampiyon yaptım. Fenerbahçe, bu yıl Avrupa'daki maçlarında iyi mücadele etti, cesaretle oynadı. Örneğin Dinamo Kiev ile yaptığımız 2 maçta da hakem hataları vardı. UEFA Kupası'nda da iyi oynadık ama sonunu getiremedik. Fenerbahçe'nin bundan sonraki hedefi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmaktır. Bunun sırası geldi.''

1 YILLIK SÖZLEŞMEM VAR

Zico, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşmesi bulunduğunu hatırlatarak, ''Sözleşmemin sonuna dek Fenerbahçe'de kalmak istiyorum ama başkanla yapacağımız görüşmede herşey belli olacak'' dedi.

15.05.2007


 

Tuncay: Hedefim Avrupa'ya gitmek

Fenerbahçe'nin bu sezon şampiyon olmasında büyük bir rol oynayan Tuncay Şanlı, ''Olimpiakos'un çok ciddi bir teklifi var. Bunu ne kadar değerlendiririm bilmiyorum. Avrupa'da oynamayı düşünüyorum. Gelen teklifleri değerlendireceğim'' dedi.

Fenerbahçe'nin bu sezon şampiyon olmasında büyük bir rol oynayan Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'nin 100. yılı olduğunu, şampiyonluğuböyle bir yılda kazanmanın kendileri için özel bir anlamı olduğunu söyledi. Tuncay, ''Olimpiakos'un çok ciddi bir teklifi var. Bunu ne kadar değerlendiririm bilmiyorum. Avrupa'da oynamayı düşünüyorum. Gelen teklifleri değerlendireceğim'' dedi.

ÜMİT: ÇOK ŞÜKÜR KAZANDIK

Kaptan Ümit Özat ise, alınlarının akıyla zorlu bir işin içinden çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu: ''Geçen sene üstüste kaybedilen 2 kupanın ardından bu sene iyi başlayamadık. Avrupa kupalarından da elendik. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olamadık. Beşiktaş maçından sonra, bu maçtan alacağımız 1 puan bile bizim için çok önemliydi. Maçtan önce bunu arkadaşlarımıza ilettim. Çok şükür kazandık."

15.05.2007


 

Alex: F.Bahçe'ye herşeyimi verdim

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, Fenerbahçe'ye elinden geleni verdiğini, ilk yıl şampiyon olunduğunu, geçen yıl ise şampiyonluğu şanssız bir biçimde yitirdiklerini bildirdi.

Başka bir kulüpten öneri gelip gelmediğine ilişkin bir soruya Alex, ''Öneri aldım. Bu Türkiye'den ya da başka bir yerden olabilir. Yöneticilerle görüştükten sonra değerlendireceğim'' diye konuştu.

15.05.2007


 

G.Saray'ı eski F.Bahçeli yıktı

Fenerbahçe'den Sivasspor'a sezon başında kiralık olarak gelen Gürhan Gürsoy, maçın son dakikasında Galatasaray'a attığı gol ile hem takımına 1 puan kazandırdı, hem de eski takımının şampiyonluğunu ilan etmesini sağladı.

Sivasspor'da kiralık olarak bulunan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Gürhan, Bülent Uygun'un göreve gelmesiyle birlikte takımda sürekli olarak forma giydi. Teknik direktör Uygun'un orta alanda vazgeçemediği isimlerden olan Gürhan, oynadığı futbolla taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Sivasspor'un Bursaspor'u 3-1 yendiği maçta da 1 gol atma başarısı gösteren Gürhan, Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan Sivasspor-Galatasaray maçının son dakikasında da sahneye çıkararak çok önemli bir gole imza attı.

15.05.2007


 

G.Saray 2006'yı mumla aratıyor

Süper Lig'de geçen sezon tarihindeki en yüksek puana ulaşarak şampiyon olan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan ettiği bu sezon, yaptığı puan kayıplarıyla taraftarına büyük üzüntü yaşattı.

Teknik direktör Erik Gerets yönetiminde geçen sezon 82 puan toplayarak şampiyonluk ipini göğüsleyen sarı-kırmızılılar, bu sezon bir türlü istikrar yakalayamazken, puan kayıplarıyla da bir önceki sezonu adeta mumla arattı.

DEPLASMANDA HASAR BÜYÜK

Özellikle deplasmanda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkati çeken Galatasaray, geçen sezon toplam 19 puan yitirirken, bu sezon yalnızca deplasman maçlarında 27 puan bıraktı ve son 2 hafta öncesi puan kayıpları 40'a ulaştı. Deplasmanda yaptığı 15 maçta 4 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 6 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip, ligi 6. sırada tamamladığı 2003-2004 sezonuna yakın bir puan kaybına ulaştı. 2003-2004 sezonunda deplasmanda 31 puan olmak üzere toplam 48 puan kaybeden Galatasaray, bitime 2 hafta kala toplamda bu sezon 40 puan yitirmiş durumda.

15.05.2007


 

10 yıl sonra gelen hezimet

Süper Lig'in 32. haftasında Bursaspor'a 3-0 yenilen Beşiktaş, tam 10 yıl sonra ligde rakibine mağlup oldu. Bursaspor'a karşı ligdeki son yenilgisini 1997-98 sezonunun ilk yarısında, 9 Kasım 1997 tarihinde Bursa'daki maçta 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlılar, daha sonra rakibiyle yaptığı 14 maçı da kazanmıştı.

Beşiktaş, bu yenilgiyle rakibi karşısındaki 10 yıllık yenilmezlik unvanını da yitirdi.

3 FUTBOLCU CEZALI

Beşiktaş'ta, Bursaspor maçında sarı kart gören İbrahim Üzülmez, Mehmet Sedef ve Gökhan Zan cezalı duruma düştü. Sarı kart sayısı 4'e çıkan İbrahim Üzülmez, Mehmet Sedef ve Gökhan Zan, takımlarının gelecek hafta Ankaraspor ile oynayacağı Süper Lig maçında forma giyemeyecek.

EN FARKLI YENİLGİSİNİ ALDI

Beşiktaş, Bursaspor'a 3-0 yenilerek, ligde bu sezonki en farklı mağlubiyetini aldı. Siyah-beyazlılar, bu sezon kaybettiği 7 maçta hep tek farklı skorlarla sahadan yenik ayrılmıştı. Bursaspor karşısında alınan 3-0'lık sonuç, Beşiktaş'ın bu sezon ki 8. ve en farklı yenilgisi oldu. Siyah-beyazlılar, bu sezon Trabzonspor'a 2 maçta 3-2, Vestel Manisaspor, Galatasaray, Sivasspor ve Fenerbahçe'ye 1-0, Konyaspor'a ise 2-1 yenilmişti.

15.05.2007


 

Samet Aybaba Beşiktaş'a en uygun isim

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, sezon sonunda görevini bırakacağını açıklayan teknik direktör Jean Tigana'nın yerine, yerli bir teknik direktör getirilmesini arzu ettiğini, kişisel tercihinin de Samet Aybaba olduğunu söyledi.

Levent Erdoğan, takımı ve ülkeyi tanımayan yabancı bir teknik direktörün zaman ve puan kayıplarına neden olacağını belirterek, ''Benim kişisel görüşüm yerli teknik direktörün takıma daha faydalı olacağıdır. Beşiktaş'a sporcu olarak hizmet vermiş, oyuncuları tanıyan, Beşiktaş camiasının yapısını bilen Samet Aybaba'nın da bu konudaki en uygun isim olduğunu düşünüyorum. Aybaba'nın faydalı olacağına inanıyorum. Kişisel tercihim Samet Aybaba'dır, ama teknik direktör konusunda nihai karar başkanımız ve yönetim kurulunundur'' diye konuştu.

Aybaba'nın zaman zaman siyah-beyazlı camia içinden eleştiriler aldığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, ''Samet, işini ciddiye alan, düzgün bir adam. O sebeple bazılarına hoş gelmiyor. Ben camia içinde Samet'e bir tepki olduğunu düşünmüyorum'' dedi. Erdoğan, sezon sonunda görevi bırakacak olan teknik direktör Tigana ile ilgili olarak da ''Tigana, Türkiye'ye ve Beşiktaş'a zaman zaman uyum sağlamakta zorluklar yaşadı, ancak bütün bunlara rağmen Beşiktaş'a 3 kupa kazandırmıştır. Kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum" dedi.

15.05.2007


 

En iyiler Ahmet Cömert'te ringe çıktı

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, Ahmet Cömert Boks Turnuvası sayesinde Türk boksörlerinin dünyanın en iyi sporcularıyla herhangi bir maliyeti olmadan önemli maçlar yaptığını söyledi.

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, 2004 Olimpiyat Oyunları'nda ikinci olarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Atagün Yalçınkaya'yı, ''disiplinsiz davranışlarından dolayı ve ayaklarının yere basması için'' Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na almadıklarını söyledi. Doğaneli, olimpiyat ikincisi Atagün Yalçınkaya gibi Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonu Sedat Taşçı'nın da son kamptaki disiplinsiz davranışlardan dolayı turnuvaya alınmadığını bildirdi. Caner Doğaneli, genç sporcuların bir anda şöhreti yakaladığını ve bunu hazmedemediklerini ifade etti.

AHMET CÖMERT TURNUVASI

Boks Federasyonu Başkanı Doğaneli, bu yıl 22'ncisini düzenledikleri Ahmet Cömert Boks Turnuvası sayesinde Türk boksörlerinin dünyanın en iyi sporcularıyla herhangi bir maliyeti olmadan önemli maçlar yaptığını söyledi. Caner Doğaneli, dünyanın hiçbir turnuvasında bu kadar katılımın olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ''Turnuvaya 200 erkek, 150 bayan sporcu katılıyor. Boksun ekol olduğu Kübalı sporcular organizasyona geliyor. Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Romanya, Hindistan ve Rusya gibi boksta iyi olan ülkeler turnuvaya katılıyor. Teknik ve organizasyon olarak kaliteli bir turnuva. Hemen hemen her kategoride 3 boksörümüz ayağına gelen Kübalılarla karşılaşıyor. Bu turnuva olmasaydı dünyanın en iyi boksörlerine sahip Kübalılarla karşılaşamazdık. Bu açıdan turnuvanın her bakımdan başarılı olduğunu düşünüyorum.''

40 ÜLKE KATILDI

Dünya boksunda organizasyon bakımından herhangi bir sıralama yapılmadığını kaydeden Doğaneli, ''Ama katılımlar ortada. Eskiden Altın Kemer turnuvası vardı. Bu turnuvaya da 16 ülke ancak katılırdı. Ahmet Cömert'e ise 40 ülke katılıyor. Dünyanın bir ucundan sporcular geliyor. Sri Lanka, Zambiya gibi ülkelerden sporcular turnuva için Türkiye'ye geliyor'' dedi. Turnuvaya izleyici ilgisinin olmamasını ise Caner Doğaneli, ''Bu genel bir sorun. Boks, güreş ve tekvando aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bir futbol maçı olsaydı burası dolardı'' diye değerlendirdi.

15.05.2007


 

Mehmet'li Utah finale yaklaştı

Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda Golden State Warriors'ı 115-101 yenerek, seride 3-1'lik üstünlük sağladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 27 dakika süre alan Mehmet Okur, 1 kez kullandığı 3 sayılık atışta isabet bulurken, 3 kez denediği 2 sayılık atışlarda da 2 kez başarılı oldu. 8 kez geldiği faul çizgisinde 7 kez başarılı olan Okur, 14 sayı ve 7 ribauntla galibiyete katkıda bulundu. Jazz'da gecenin en etkili ismi Carlos Boozer oldu. 34 sayı ve 12 ribauntla ''double-double'' yapan Boozer, takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

15.05.2007


 

Fenerbahçe'de mutlu son

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunun bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Cezası sebebiyle Trabzonspor ile İzmir'de karşılaşan Fenerbahçe, 2 kez yenik duruma düştüğü ve penaltı kaçırdığı maçtan 2-2 beraberlikle ayrılmayı başardı. Puanını 64'e yükselten sarı-lacivertli takım, Beşiktaş'ın Bursaspor'a yenilmesi, Galatasaray'ın da Sivasspor ile berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etti.

Beşiktaş ise Bursaspor deplasmanından 3-0 gibi farklı bir skorla yenik ayrıldı. Bu sonuçla siyah-beyazlılar şampiyonluk şansını yitirdi.

Galatasaray ise uzun süre önde götürdüğü Sivasspor maçında, 90. dakikada yediği golle deplasmanda 1 puanla yetindi.

Ligde kalma mücadelesinde bitime 2 hafta kala Sakaryaspor dışında düşecek takımlar netlik kazanmadı.

22 golün atıldığı 32. haftada, 3 maçı deplasman takımları, 3 maçı evsahibi takımlar kazanırken, 3 maç da beraberlikle sonuçlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Kayserispor-Gaziantepspor: ( 1 - 2 )

Antalyaspor-Ankaragücü: ( 0 - 1 )

Bursaspor-Beşiktaş: ( 3 - 0 )

Konyaspor-Vestel Manisaspor: ( 1 - 0 )

Sakaryaspor-Kayseri Erciyesspor: ( 1 - 2 )

Fenerbahçe-Trabzonspor: ( 2 - 2 )

Ankaraspor-Denizlispor: ( 1 - 1 )

Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor: ( 2 - 1 )

Sivasspor-Galatasaray: ( 1 - 1 )

33. HAFTANIN MAÇLARI

Beşiktaş-Ankaraspor, Ankaragücü-Sivasspor, Çaykur Rizespor-Konyaspor, Gençlerbirliği-Sakaryaspor, Gaziantepspor-Vestel Manisaspor, Denizlispor-Kayserispor, Trabzonspor-Bursaspor, Galatasaray-Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor-Antalyaspor.

Seyhan ŞENTÜRK

15.05.2007


 

İkincilik çekişmesi

Geçen yıl Ege'de son dakikaya kadar kovalanıp kaybedilen şampiyonluk, bu yıl yine Ege'de ama, Sivas’dan gelen son dakika golü ile kazanıldı.100.Yılında hak ederek şampiyon olan Fenerbahçe camiasını kutluyor, daha büyük başarıları Avrupa da göstermesini diliyorum.

Beşiktaş geçen hafta sahasında Fenerbahçe’ye kaybettikten sonra kupa ile teselli bulmuş ancak, lig ikinciliği gibi bir hedeften de henüz uzaklaşmamıştı.Teknik direktörü gideceğini beyan eden bir takımın sakat ve cezalı futbolcularla gittiği Bursa’dan iyi bir sonuç alması beklenmiyordu. G.Saray’ın Sivas’dan alacağı galibiyet Beşiktaş’ı lig üçüncülüğüne geriletecekti. Ne var ki, Sivas’ın Fenerbahçe’den kiraladığı Gürhan’ın son dakika golü, hem Fenerbahçe’yi şampiyon, hem de Beşiktaş’ı lig ikincisi yaptı.

Önümüzdeki hafta Ankaraspor’u yenip G.Saray’ın da F.Bahçe'ye puan vermesi durumunda Lig ikinciliği garantilenecek. İşte o zaman Beşiktaş için başarılı bir sezon geçirdi diyebiliriz. Kazandığı genç kabiliyetlerle gelecek yıla yerli bir teknik direktörle hazırlanacak siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Liginde başarılı olabileceğini zannediyorum .

Nidai PAKSOY

15.05.2007


 

Tebrikler Oftaş

2.lig A kategorisinde ligin bitimine 1 hafta kala Gençlerbirliği Oftaş şampiyonluğu garantiledi. Önümüzdeki sezon onları Süper Ligde izleme keyfine varacağız. İstanbul B. Belediye, Türk Telekom'a sahasında puan kaptırınca gözler Malatya'ya çevrildi. Buradan da gol sesi çıkmayınca İstanbul B.Bld büyük avantaja sahip oldu.ilk 6 için Kasımpaşa, Diyarbakır ve Altay çekişiyor.

Malatyaspor, Samsunspor karşısında dolu tribünlerin desteğinin 90 dakika boyunca devam ettiği karşılaşmada hiçbir varlık gösteremedi. Teknik Direktör İsmail Kartal oyuncu değişişkliklerinde yine hatalı isimlere görev verdi. Maçtan sonra tribünler haklı olarak yönetim ve futbolcuları suçladı.

Gençlerbirliği Oftaş genç ve yürekten oynayan ekibiyle şampiyon olmayı hakeden takımlarınbaşında geliyor. İstanbul B.Belediye'nin de Süper Lige çıkacağını hesap edersek, gelecek sezon Süper Lig 4'er takımlı Ankara ve İstanbul'dan kurulu bir lig olacak. Böyle olunca bu ligdeki heyecanın bir hayli azalacağını şimdiden söyleyebiliriz. Şehir takımlarının bir şekilde Süper Lige çıkarılmayışı akıllarda soru işareti bırakıyor. 2.lig A kategorisinde çıkacak 3. takım Diyarbakır, Kasımpaşa, Altay ve Malatya arasında olacak.Türk Telekom, A. Sbatspor ve Uşakspor ise küme düşerek, seneye bir alt klasman gurubunda mücadele edecek.

[email protected]

Said YALÇIN

15.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004