Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze'de acı bilanço: 47 ölü, 210 yaralı

Gazze Şeridi’nde 4 gündür El Fetih ve Hamas güvenlik güçleriyle bu grupların militanları arasındaki kanlı çatışmaların toplam bilançosu 47 olarak açıklandı. Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, kendisine bağlı El Fetih yanlılarına ve güvenlik güçlerine derhal ateşkes talimatı verdi.

Dr. Hasaneyn’in verdiği bilgiye göre, ölenlerin 5’i, İsrail’in dün yeniden başlattığı Refah ve Gazze’ye yönelen hava saldırılarında hayatını kaybetti.

Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarının, Karni geçiş noktası yakınlarında, Filistin ulusal güvenlik güçlerinin kampına yaptığı baskında yaralanan ve İsrail’de bir hastahaneye aktarılan Filistinli askerin de hastahanede öldüğü kaydedildi.

Akşam saatlerinde, daha önce kaçırılan 3 asker de kendilerini kaçıranlarca vurularak yaralanmış halde bulundu.

Hamas’ın dün gece tek taraflı ateşkes çağrısının, El Fetih tarafından da kabul edilmesiyle saat 20.00’de silahların susacağının belirtilmesine rağmen, yine de çatışmalar durmadı. Gece ve sabah da devam eden çatışmalarda, taraflardan 5 kişi öldü. Çatışmalara rağmen, Gazze’nin dün nispeten daha sakin bir güne başladığı belirtildi.

Görgü şahitleri, yine de silâhlı ve maskeli militanların ana caddelerden çok, sokaklarda mevzilendiklerini söylediler. Grupların, kontrol noktalarını da kaldırmadığı, sadece yer değiştirdiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Hamas’ı tek taraflı ateşkese zorlayan neden, özellikle Cebaliye’de, Hamas’a destek sağlayan büyük ailelerin, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’yi uyarması oldu.

Cebaliye’deki büyük aileleri temsil eden yaklaşık 15-20 muhtar, Haniye’ye ulaşarak, çatışmaların durdurulmaması halinde, Hamas örgütü içindeki çocuklarını çekecekleri tehdidinde bulundu. Aileleri temsil eden muhtarların Haniye’ye, “Biz çocuklarımızı direniş için örgüte verdik; El Fetih’e karşı, halka karşı savaşsınlar diye değil” dedikleri öğrenildi.

Yaklaşık 200 kadar Gazzeli de çatışmaları önlemek amacıyla grupların arasına girmeye çalışmış, bazıları, “İşgal kuvvetlerinin saldırılarına karşı kendimizi kalkan yapmıştık. Şimdi sizi sizden korumak için geldik” diye bağırmıştı. Ancak, bu çağrılara rağmen çatışmalar sürmüş ve taraflar arasına girmeye çalışanlardan 8’i, çapraz ateşte yaralanmıştı. Hastahane yetkilileri, bunlardan birinin durumunun ağır olduğunu da belirtti.

Çatışmalarda yaralanan sivillerden, aralarında küçük bir kızın da bulunduğu bazılarının tedavi için İsrail’deki Ber Şeva ve Aşkelon’daki hastahanelere nakledildiği bildirildi.

Öte yandan, Gazze Şeridi’nden İsrail’e Kassam roketleri saldırıları da durmadı.

/ KUDÜS

18.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze'de acı bilanço: 47 ölü, 210 yaralı

  ‘Irak parçalanma tehdidi altında’

  Filistin’de cenaze namazında çatışma

  Sarkozy’nin başbakanı soğukkanlı reformcu

  Wolfowitz nihayet gidiyor

  Cezayir’de genel seçimler

  Rus Ortodoks kiliseleri birleşti

  Almanya’da Türkçe seçmeli ders


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004