Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sıkıntı yok, faiz yüksek

Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye’de şu aşamada herhangi bir ekonomik sıkıntı görmediğini söyledi. ‘’Türkiye’de şu aşamada herhangi bir ekonomik sıkıntı görmüyorum’’ diyen Özilhan, Türkiye ekonomisinin güçlendiğini ve kırılganlığının azaldığını dile getirdi.

Alternatif Bank (Abank) Eskişehir Şubesi’nin açılışına katılan Tuncay Özilhan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye’nin bir siyasal sıkıntının içinden geçtiğini, ancak belli bir yola girdiğini ifade eden Özilhan, şöyle konuştu:

‘’22 Temmuz’da seçimler olacak. Seçimlerle ilgili olarak anayasa değişikliğinin çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Daha iyi incelenip çalışılmalıydı. Çünkü önemli bir sistem değişikliğidir. Aceleye getirilmemesi gerekir. Sistemi bütün olarak analiz etmek lâzımdı. Sistemde yapılacak birtakım değişiklikler ileride bazı sıkıntılar meydana getirecektir.’’

“EKONOMİDE SIKINTI GÖRMÜYORUM’’

‘’Türkiye’de şu aşamada herhangi bir ekonomik sıkıntı görmüyorum’’ diyen Özilhan, Türkiye ekonomisinin güçlendiğini ve kırılganlığının azaldığını dile getirdi. Özilhan, böyle bir siyasal sıkıntı içerisinde bile piyasaların istikrarını koruduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

‘’Seçimlerden sonra oluşacak yapının Türkiye’yi tekrar büyüme trendine sokacağını düşünüyorum ama şu dönemden Türkiye’nin kazasız belasız geçmesi gerekir. Yeni hükümete önemli görevler düşecek. Önemli oranda reformların yapılması gerekir. Türkiye’nin bu kadar yüksek reel faizi haketmediğini düşünüyorum. Türkiye, çok yüksek reel faiz ödüyor. Türkiye, bu kadar yüksek reel faizle yabancılara çok yüksek değer veriyor. Bununla siyasî sıkıntılarının risk pirimini ödüyor. Bunun için önümüzdeki dönemlerde oluşacak hükümetin, daha mikro dengeler üzerinde çalışıp reel faizi düşüreceğini düşünüyorum. Böylece Türkiye ekonomisi, önünün açabileceği ortama girecektir.’’

/ ESKİŞEHİR

18.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıkıntı yok, faiz yüksek

  IMF ile devam edilecek mi?

  Konya otomotiv devi olmak istiyor

  Rüzgâr enerjisine yoğun talep

  Tarımda yeniden yapılandırma şart

  Meslek kursları iş kapısı

  OPEC petrol üretimini arttırmayacak

  Bursa’da taksitle doğalgaz dönemi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004