Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Rüzgâr enerjisine yoğun talep

Küresel ısınmanın gündeme gelmesiyle tüm dünyada rüzgar enerjisi santrali yatırımlarında artış olduğu, türbin üreticisi firmaların ürün yetiştirmekte zorlanması nedeniyle yatırımların ötelendiği belirtildi.

Demirer Holding Enerji Projeleri Koordinötörü Ahmet Araçman, yaptığı açıklamada, potansiyeli bulunan tüm ülkelerin son yıllarda rüzgar santralleri kurmaya başladığını, Türkiye’nin bu konuda en geç kalan ülkeler arasında yer aldığını ifade etti. Türkiye’de santral kurmak için lisans alan firmaların yatırımlarına devam ettiğini belirten Araçman, türbin olmadığı için projelerin devreye girmesinin ertelendiğini savundu.

‘’Küresel ısınmadan dolayı dünya pazarı çok doldu. Rüzgara müthiş bir yatırım var. Dünyada 5-6 türbin üreticisi var, hepsi sıkıştı. Paranın tamamını da yatırsanız, üretici 2 yıldan aşağıya teslimat yapamıyor. Bu yatırımcılar açısından büyük bir dezavantaj. Bizde de 2 proje, jeneratörlerin gelmesini bekliyor. Jeneratör üretimi için yatırım yapmayı planlıyoruz. Ancak aceleye getirmemek gerekiyor. Biz 2001 yılında Ege Serbest Bölgesinde kanat üretmeye başladık, 5-6 yıl sektörde yaprak kıpırdamadı. Şirket zarar etti, ihracat sayesinde ayakta kalabildi. Şu anda tam kapasite çalışıyor ama buradaki kötü tecrübemiz sebebiyle jeneratör üretimi için biraz daha bekleyeceğiz. Bu alanda potansiyelin ve talebin olması işlerin iyi gideceği anlamına gelmiyor.’’

/ İZMİR

18.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıkıntı yok, faiz yüksek

  IMF ile devam edilecek mi?

  Konya otomotiv devi olmak istiyor

  Rüzgâr enerjisine yoğun talep

  Tarımda yeniden yapılandırma şart

  Meslek kursları iş kapısı

  OPEC petrol üretimini arttırmayacak

  Bursa’da taksitle doğalgaz dönemi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004