Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail vuruyor

İsrail, Gazze Şeridi’nde Hamas hedeflerine yoğun bir saldırı başlatırken, bölgenin kuzeyinde, Hamas’ın İçişleri Bakanlığı sözcüsü Halid Ebu Hilal’ın evine yönelen füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti. ABD ise, Gazze’deki şiddet olaylarından Hamas’ı sorumlu tuttu ve İsrail’in topraklarına düşen Kassam füzelerine karşı “itidalli” tutumunu övdü.

İsrail askerleri tanklarla yeniden Gazze’ye girdi. Yaklaşık 6 ay aradan sonra ilk kez Gazze Şeridi’nin içine giren İsrail tanklarının, Beyt Lahiya bölgesinde boş arazide ilerledikleri bildirildi. Yerel kaynaklar, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta ve kuzeyindeki Beyt Lahiya’da art arda 2 patlama meydana geldiğini kaydetti. İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyinden Kassam roketleriyle düzenlenen saldırılara karşı sert cevap vereceğini duyurmuş, dün de Gazze Şeridi’nde Gazze merkezi dahil, bir çok Hamas ve Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugayları hedeflerine hava saldırıları düzenlenmişti. Bunun yanı sıra İsrail uçaklarının Gazze şehrinin doğu kesimine düzenlediği iki ayrı hava akınında 4 Filistinlinin öldüğü, 6’sının yaralandığı bildirildi. Bu saldırıda ölenlerden en az 3’ünün Hamaslı olduğu belirtildi. İsrail’in önceki gün Gazze’ye düzenlediği 5 saldırıda 6 Filistinli daha ölmüştü.

DİPLOMATİK GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR

İsrail tankları ve piyadeleri, Gazze Şeridi’nin birkaç yüz metre içerisinde bekliyor. Filistin Ulusal Yönetimi lideri Mahmut Abbas da İsrail saldırılarının durdurulması amacıyla diplomatik girişimlerde bulunuyor. Yerel kaynaklar, tankların, bir süre önce aşırı yağışlar sebebiyle taşan ve bölgenin tümüyle kanalizasyon suları altında kalmasına sebep olan kanalizasyon havuzlarının yakınında olduğunu ve buradan ileriye geçmediğini belirttiler.

Bu arada, İsrail’in Kanal 10 televizyonu, Başbakan Ehud Olmert’in, Gazze’deki hedeflere, ordunun yeni operasyonlar için onay verdiğini duyurdu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da son gelişmeler ışığında ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve Ürdün Kralı Abdullah ile birer telefon görüşmesi yaptı.

Abbas’ın Rice ile görüşmesinde Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarının durdurulması ve barış çabalarına ivme kazandırılması konusunda yardımlarını istediği bildirildi.

Mahmud Abbas, BM Genel Sekreti Ban Ki-Moon ve Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmelerinde de son gelişmeleri ele alarak, İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin halkına uygulanan ablukanın kaldırılması yönünde çaba göstermelerini istedi.

Abbas’ın basın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarını kabul etmediklerini vurguladı.

/ KUDÜS

19.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail vuruyor

  BM'ye çağrı: Gazze'ye müdahale et

  Irak çöküşün eşiğinde

  ABD Hamas’ı suçladı, İsrail’i övdü

  İKT’den barış çağrısı

  Wolfowitz istifa edecek

  ABD’den kaçaklara yasal statü

  ABD’li general: Irak’ta başarı 10 yılı bulur

  Bush-Blair ittifakı devam ediyor

  Fransa’da yeni kabine görev başında

  Abbas’a suikast girişimi engellendi

  Ortadoğu barışı için zaman daralıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004