Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İspanya’dan AB desteği

İspanya Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışan, AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekreteri Alberto Navarro, “Türkiye’ye destek veren İspanya, İtalya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerin, Türkiye’nin stratejik önemini Fransa’ya anlatacaklarını” söyledi.

Navarro, yaptığı açıklamada, Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin AB üyeliğine karşı sözleriyle ilgili olarak, “Fransa, Avrupa için çok önemli ve büyük bir ülke. O yüzden Fransa’nın söyledikleri dikkate alınır, ancak ABD, İngiltere, İspanya, İtalya gibi ülkeler Türkiye’nin stratejik önemini ve gerekliliğini Fransa’ya anlatacaktır. Umarız Sarkozy’nin bu görüşü zamanla değişir. İspanya olarak her zaman Türkiye’nin AB üyesi olmasına yakından destek veren bir ülkeyiz. Türkiye’nin AB ailesine doğru ilerlemesi için çalışacağız” dedi.

Türkiye’de siyasî gelişmeleri ve yapılacak seçimi yakından izlediklerini de ifade eden Navarro, “Bu krizin kısa sürede sonuçlanmasını ve Türkiye’nin AB ile müzakerelerinin bundan etkilenmeden, iyi bir yolda ilerlemesini istiyoruz. Ama endişelerimiz olduğunu da saklayamayız” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin hem İspanya hem de AB için Asya’ya doğru açılan stratejik bir ülke olduğunu” vurgulayan Navarro, “Türkiye her geçen gün daha fazla Avrupalı olup, Brüksel’e doğru bakmalı. Avrupa ailesine giren bir Türkiye, stratejik özelliğinden dolayı AB içinde yaşamsal bir öneme sahip olacaktır” dedi.

Navarro ayrıca, “Türkiye’nin 2011 yılı sonunda tüm elektrik sektörünü özelleştirme hedefinin İspanya tarafından çok yakından izlendiğini ve bu sürece destek verdiklerini” kaydetti. “Türkiye’nin 2008-2012 yılları arasında Kyoto Protokolü’nü imzalaması gerektiğini” de savunan İspanya’nın AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekreteri, “Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinde Kyoto Protokolü’nün imzalanmasının da kaydedilmesi gereken bir aşama olduğunu” ifade etti.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero 31 mayısta Madrid’de Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile bir araya gelecek.

/ MADRİD

20.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, Hamas’ı hedef gösterdi

  İspanya’dan AB desteği

  Darfur’da siyasî çözüm gerekli

  Jimmy Carter: Blair Bush’un kölesi gibi

  Hiçbir ülke haritadan silinemez

  Kouchner: Sarkozy değişecek

  ABD uluslar arası hukuku ihlâl ediyor

  Çin'de kuş gribi paniği

  Arap dünyası eğitime yöneliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004