Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

5 bini “aşkın” kişi film izledi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Aşkın Film Festivali sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kendi alanında dünyada ilk olan ve her yıl büyüyerek devam eden festivalin Türk ve dünya sinemasından ünlü isimleri bir araya getirdiğini vurgulayarak, amaçlarının Mevlânâ sevgisi ve hoşgörüsünü anlatan filmleri san’atseverlerle buluşturmak olduğunu kaydetti.

Başkan Akyürek, Mevlânâ Yılı dolayısıyla yaptıkları her çalışmada ilginin Konya’ya yönelmesini sağladıklarını belirterek, festivalin de bu anlamda amacına ulaştığını söyledi.

Festivale katılan yönetmen Alberto Rondalli, Konya’da bulunduğu süre içerisinde Konyalıların festivale ve filmine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirterek, ‘Aşkın’ kavramının gerek Türk, gerekse dünya sinemalarında yeni bir türün oluşması için büyük anlam ifade ettiğini bildirdi.

Yönetmen Derviş Zaim ise, Türkiye’de sinema endüstrisinin çok iyi yerlerde olması gerektiğini vurgulayarak, “Konya bu bağlamda yeni bir sinema cazibe merkezi olabilir. Çekmeyi tasarladığım bir filmin burada olmasını düşünüyorum. Festival sebebiyle geldiğim Konya’da film platosu yeri de bakma fırsatım oldu” dedi.

11-20 Mayıs 2007 tarihleri arasında düzenlenen Aşkın Film Festivali’nin açılış filmi Derviş oldu. Yönetmen Alberto Rondalli’nin de katıldığı Derviş filmiyle başlayan festivalde sırasıyla, Sarı Köpeğin Yuvası, Cenneti Beklerken, Söğüt Ağacı, Yürüyen Şato, Anne Sevgisi, Kurban, Dönüş, Bir Parça Ekmek, Bir Şans Daha, Büyük Yolculuk, Fil Adam, Kahraman, Uzak, Ölü Adam, Dekalog 4, Beş Vakit, Yürüyen Şato, Sessizlik, Öldürme Üzerine Kısa Bir Film ve Bab’Aziz isimli filmler sinemaseverlerle buluştu. Ücretsiz gösterimi yapılan filmleri 9 günde 5 bin kişi izledi.

23.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geçmişten geleceğe müzecilik tartışıldı

  5 bini “aşkın” kişi film izledi

  “Delirmemek için” İstanbul’u çekti

  Mutluluğu yakalamak

  Özel tiyatrolara para yağacak

  “Sinemasız’’ Mardin’de film festivali

  Hasankeyf’te kazı çalışmaları başlıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004