Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kaos ortamı oluşturmak

Yüzden fazla kişinin yaralanmasına ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısı lanetlenirken, oynanmak istenen oyuna dikkat çekildi. Saldırı ile, insanlar üzerinde korkuların hakim olması, Türkiye’nin yeniden içine kapanması ve bir kaos ortamına sürüklenmesinin hedeflendiği belirtiliyor. İstikrar ortamının bozularak yabancı yatırımcıların korkutulmasını, demokratik sürecin engellenmesini ve seçimlerin ertelenmesini netice vermesinden endişe duyuluyor.

Başkentin Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önünde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada 6 kişi öldü, 102 kişi yaralandı. Sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamalarda bombanın hedefinin demokrasi olduğunu dile getirdi.

Ankara’nın işlek merkezlerinden Ulus’taki Anafartalar Çarşısı’nın Anafartalar Caddesi girişinde dönceki gün saat 18.45 sıralarında meydana gelen patlamanın etkisiyle çarşıda büyük hasar oluştu. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Bölge polis tarafından güvenlik kordonu altına alınırken, itfaiye ve kurtarma ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve yetkililer dışında kimsenin bölgeye girişine izin verilmedi. Emniyet yetkilileri, olay yerinde patlama sonucu herhangi bir çukur oluşmadığını, bu nedenle ‘’canlı bomba’’ ihtimalinin de araştırıldığını belirttiler. Yetkililer, patlayıcı türünün kriminal inceleme sonucunda belirlenebileceğini kaydettiler.

YETKİLİLER OLAY YERİNE AKIN ETTİ

Patlamanın ardından olay yerine giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş, incelemelerde bulunarak Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile diğer yetkililerden bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan, olay yerinde yaptığı açıklamada, ‘’Bu olay bir kere daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik ve dayanışma içinde teröre karşı el birliği yapılması gerektiğini gösterdi’’ dedi. Daha sonra Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelere giderek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı ve yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Orgeneral Büyükanıt, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralıları ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Orgeneral Büyükanıt, ‘’Bu terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmamız lazım. Terör örgütlerini kim besliyor bunlara bakmamız lazım’’ dedi. Terör örgütünün hedefinin ne olabileceği sorusuna Orgeneral Büyükanıt, ‘’Şimdi bunu her büyük şehirde bekleyebilirsiniz... Olur demiyorum ama büyük şehirlerde böyle şeyleri yapabilirler’’ diyerek karşılık verdi.

Bu arada Avrupa Başkent Emniyet Müdürleri Toplantısı için Almanya’da bulunan Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Anafartalar Çarşısı’nda meydana gelen patlama üzerine Ankara’ya dönerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Sabah 06.00 sıralarında olay yerine gelen Yılmaz, bölgede çalışma yapan ekiplerden bilgi aldı.

Patlamanın bilançosu: 6 ölü, 102 yaralı

Ankara Valiliği, başkentin Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamada 6 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının ise 102 olduğunu bildirdi. Valilik patlamada 102 kişinin yaralandığını, bunlardan 39’unun taburcu edildiğini bildirdi. Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:’’22 Mayıs 2007 günü Anafartalar Çarşısı’nda meydana gelen patlama olayıyla ilgili olarak bu sabah saat 06.00 itibarıyla, hastanelerimize nakledilen yaralı sayısı 102’dir. Yaralılardan 39 kişi taburcu olmuştur. Durumu ağır olan 10 kişinin ise tedavileri diğerleriyle birlikte devam etmektedir.’’

Vali: Canlı bomba

Ankara Valisi Kemal Önal, Ulus’taki patlamanın canlı bomba kullanılarak yapıldığını bildirdi. Önal, canlı bombanın Sivas ili Zara ilçesi Çaypınar Köyü nüfusuna kayıtlı 1979 doğumlu Güven Akkuş olduğunu açıkladı.

/ ANKARA

24.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok

  Kaos ortamı oluşturmak

  Ağar: Ateşle oynuyorlar

  Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi

  Sivil toplumdan tepki yağdı

  ABD: Dehşete düştük

  Teröre lânet, tuzağa dikkat

  AB'den terörle mücadeleye destek

  Baykal-Sezer el ele mitinge

  Deprem dâvâsı AİHM'de

  Avrupalı öğretmenler Ankara’da buluştu

  Pamak’a 216’dan ceza

  CHP: Sezer veto etmeli

  Reformları sürdürün

  TÜSİAD yeni politikalar istedi

  CHP’ye 2 bin 200'e yakın aday başvurdu

  Erdoğan’ın rakibi Burkan, DP’den aday

  AKP’de vekil adayı mülâkatı başladı

  Mumcu: Isparta’dan aday olacağım

  İfade özgürlüğü tartışılacak

  Yer altı suları da çekiliyor

  Van’da barajlar doldu

  Trakya iki gün daha yağmurlu

  Pepe: 2007 yazı kurak ve sıkıntılı olacak

  Malatya’da kene uyarısı

  Burç Koleji’nden Özcan’a ödül

  Mangal keyfindeki risklere dikkat

  Enginar karaciğerin dostu, yağların düşmanı

  Demokrat Gençlik’ten demokrasi konferansı

  Din görevlilerine kurs semineri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004