Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sivil toplumdan tepki yağdı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) yapılan açıklamada, ‘’Türkiye’nin demokratik yapısına ve istikrarına, Türk insanının dayanışma güdüsüne ve sağduyusuna yönelik bu tarz saldırılar, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır’’ denildi.

Yazılı açıklamada, ‘’Türkiye’nin seçim sürecine girdiği bir dönemde, bütün siyasi partilerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının, bütün çıkarlarını bir yana bırakarak, ısrarla ve cesaretle, terör üzerine bir devlet politikası dahilinde gitmesinin’’ önemine dikkat çekildi. Açıklamada, saldırının ‘’vahşi, insanlık dışı ve haince’’ olduğu kaydedildi.

HAK-İŞ: SALDIRI İNSANLIĞA

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Ulus’taki Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamaya ilişkin, ‘’Saldırı insanlığa, istikrara ve demokrasiye yapıldı’’ dedi. Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının 6 vatandaşın ölümü ve çok sayıda vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlandığını anımsattı. Hangi amaçla olursa olursa terörle bir yere varılamayacağını vurgulayan Uslu, insanları katlederek sorun çözeceğini zannedenleri ‘’tarihten ders almayanlar’’ olarak niteledi.

Terör ve kaosun, demokratik kazanım ve açılımlardan geri dönüş anlamına geldiğini ifade eden Uslu, ‘’Bu saldırı insanlığa, istikrara ve demokrasiye yapıldı’’ dedi. Uslu, saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini temenni etti.

TMMOB: NEFRETLE KINIYORUZ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Ankara Ulus’ta yaşanan patlamayı mühendisler olarak nefretle kınadıklarını bildirdi. Emin Koramaz, yazılı açıklamasında, şu ana kadar 6 kişinin ölümüne ve 100 kişinin yaralanmasına yol açan Anafartalar Çarşısı girişindeki patlamanın, gerçekte bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına, barışa, demokrasiye, emek ve demokrasi güçlerine karşı yapıldığını ifade etti. TMMOB Makina Mühendisleri Odasının Türkiye üzerinde oynanan karanlık oyunları ve son dönemlerde artma eğilimi gösteren terör eylemlerini nefretle kınadığını belirten Koramaz, açıklamasında şunları kaydetti:’’Mühendisler olarak bombalı eylemi nefretle kınıyoruz. TMMOB Makina Mühendisleri Odası, terörün toplumsal olarak yalıtılabilmesinin yolunun, ülkemizin gereksindiği kalkınma, demokratikleşme barış ve bağımsızlık hamlelerinden geçtiğine inanmaktadır.”

Memur-Sen: Kara gün olarak anılacak

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinin kalbi ve sembolü olan Ulus Meydanı’nda, Ankara tarihinde görülen en büyük terör saldırısını nefretle kınayarak, “Masum insanları hedef alan bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri ve temsil ettikleri düşünceyi ve eylemleri lanetliyorum. Tarihte Ankara’da kara Salı olarak anılacak bu patlama, ülkedeki huzur ortamını bozmaya çalışanlara, milletimizin dayanışması tarihi ve kültürel bilincimiz, inancımız hiçbir zaman izin vermeyecektir” dedi. Aksu, “Terörün Türkiye’de hiçbir siyasi sonuç ortaya koymayacağını göstermek durumundayız. Gün birlik olma ve kenetlenme günüdür” dedi.

İHD: Lânetliyoruz

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Yusuf Alataş, Ankara’da dün meydana gelen patlamayı şiddetle kınadıklarını ifade etti.Alataş, patlamanın meydana geldiği Anafartalar Çarşısı’nda incelemede bulundu. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Alataş, Mazlumder, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurtaşlar Derneği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi adına da olduğunu belirttiği açıklamasında, eylemin, ‘’Türkiye’de önemli siyasi ve toplumsal gerilimlerin yaşandığı, halkın kamplara bölünmek istendiği ve seçimler dolayısıyla önemli bir demokrasi sınavından geçildiği bir dönemde gerçekleştirilmiş olmasının, hedefinin demokrasi insan hakları ve toplumsal barış olduğunu gösterdiğini’’ ifade etti.

TOBB'dan itidal çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türk ulusu şiddete ve teröre karşı yılmadığını, susmadığını ve tek isteğinin barış ve huzur olduğunu tüm dünyaya göstermelidir” denildi. Meydana gelen patlamayla ilgili TOBB’dan yapılan yazılı açıklamada, “22 Mayıs tarihinde Ankara’da Ulus Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen bombalı saldırı ve terörizm, dehşet verici yüzünü bir kez daha tüm insanlığa göstermiştir” denildi. Açıklamada, “Türkiye’miz demokratik, laik, çağdaş, hoşgörülü yapısıyla, istisnai bir örnek ve model bir ülkedir. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış, terör odaklarına ve ülkemizi tehdit eden terör belasına verilecek en güzel cevap, milletimize yakışır biçimde sağduyusunu kaybetmeden, tek bir vücut gibi ortak hareket etmek ve tavır sergilemektir” ifadelerine yer verildi.

/ ANKARA

24.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok

  Kaos ortamı oluşturmak

  Ağar: Ateşle oynuyorlar

  Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi

  Sivil toplumdan tepki yağdı

  ABD: Dehşete düştük

  Teröre lânet, tuzağa dikkat

  AB'den terörle mücadeleye destek

  Baykal-Sezer el ele mitinge

  Deprem dâvâsı AİHM'de

  Avrupalı öğretmenler Ankara’da buluştu

  Pamak’a 216’dan ceza

  CHP: Sezer veto etmeli

  Reformları sürdürün

  TÜSİAD yeni politikalar istedi

  CHP’ye 2 bin 200'e yakın aday başvurdu

  Erdoğan’ın rakibi Burkan, DP’den aday

  AKP’de vekil adayı mülâkatı başladı

  Mumcu: Isparta’dan aday olacağım

  İfade özgürlüğü tartışılacak

  Yer altı suları da çekiliyor

  Van’da barajlar doldu

  Trakya iki gün daha yağmurlu

  Pepe: 2007 yazı kurak ve sıkıntılı olacak

  Malatya’da kene uyarısı

  Burç Koleji’nden Özcan’a ödül

  Mangal keyfindeki risklere dikkat

  Enginar karaciğerin dostu, yağların düşmanı

  Demokrat Gençlik’ten demokrasi konferansı

  Din görevlilerine kurs semineri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004