Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrat Gençlik’ten demokrasi konferansı

İzmir Demokrat Gençlik Grubu tarafından düzenlenen konferansta konuşan yazarımız Latif Salihoğlu, yeni dönemde Türkiye’de hürriyet ve demokrasi adına güzel gelişmelerin yaşanacağına kanaat getirdiğini ifade etti.

İzmir Demokrat Gençlik Grubu tarafından “Tanzimat’tan Günümüze Ahrar ve Demokratlar” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferans, Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden Selahaddin Akyıl, Yeni Asya İzmir Temsilcisi Hasan Şen, Yeni Asya yazarlarından Süleyman Kösmene ve M. Latif Salihoğlu, 19. Dönem İzmir milletvekili Mehmet Özkan ve DYP Gençlik Kolları Başkanı Haluk Tamyüksel de katıldı.

Sunuculuğunu İzmir Demokrat Gençlik Grubu Başkanı Said Şenol’un yaptığı konferansa, 2006–2007 dönemi İzmir İmam Hatip Liseleri arasında yapılan Kur’ân-ı Kerim okuma yarışmasında birinci gelen Mustafa İşbilen tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gökçe Ok, Demokrat Gençliğin Türkiye’nin her yerinde meşrû dairede kimseye zarar vermeden “dâvâsını ifade eden kazanır” hakikatinden yola çıkarak hizmet ettiğini söyledi.

Konferansta, ayrıca Demokrat Gençlik Grubundan Fikret Aşkın, Seyfettin Şimşek, İbrahim Demir ve Abdullah Dursun’un sergilediği müzik destekli orotoryo, izleyicilerden büyük alkış topladı.

Orotoryo gösterisinin ardından yazarımız M. Latif Salihoğlu “Tanzimat’tan Günümüze Ahrar ve Demokratlar” başlıklı bir konuşma yaptı. Sözlerine “Kahraman ve demokrat Egeliler ve İzmirliler” diyerek başlayan Salihoğlu, Kasım 1918’de ilk millî mücadele hareketini İzmirlilerin başlattığını ve İzmir işgal edilene kadar, İzmir’in millî mücadelenin merkezi olduğunu hatırlattı.

Konuşmasına devamla, işgal ve istila kuvvetleri yurdu terk edip gidinceye kadar da, İzmir ve çevresinde yapılan kahramanca mücadelenin kesintisiz devam ettiğini vurguladı. Ardından, Tanzimat’tan günümüze kadar gelmiş geçmiş hürriyet ve demokrasinin yıldız şahsiyetlerini bir bir nazara verdi ve onların vecizeleşmiş sözlerini nakletti.

Bundan 61 sene evvel 1946 senesinde Demokrat Parti’nin İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerin oylarıyla ilk kez Meclise taşındığını ifade eden Salihoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Şu an yeniden kurulan Demokrat Parti, 61 sene sonra yeniden bir heyecan dalgasını başlatmış bulunuyor. Siyaset, darbeler sebebiyle rayından çıkmış, parçalanmıştı. Bir toparlanma ihtiyacı var. Ayrıca, şimdiki Meclis de tıkandı, geldi buz dağına çarptı. Çankaya yokuşunda büyük yara aldı. Şimdi Demokratların, bu yarayı tamir etmesini, sarpa saran düğümleri açmasını ve siyasetteki yeriyle de bir denge unsuru haline gelmesini ümit ediyorum.”

Salihoğlu, konferansını şu sözlerle bitirdi: “Üstad Bediüzzaman, II. Meşrûtiyet yıllarında söylediği ‘Eğer siz isteyerek ve canla başla çalışırsanız, hakikî meşrûtiyet çabuk gelecektir. Yok tenbellik edip çalışmazsanız ancak 100 sene sonra onun tam cemâlini görebilirsiniz’ mânâsındaki sözlerinden hareketle diyebiliriz ki, bu yüz senelik zaman diliminin tamamlanmakta, dolayısıyla hürriyet ve demokrasi adına güzel gelişmelerin yaşanacağına kanaat getiriyoruz.

Konferans, Salihoğlu’nun kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Selman Erdoğan – Sait Ali Arslan

/ İZMİR

24.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok

  Kaos ortamı oluşturmak

  Ağar: Ateşle oynuyorlar

  Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi

  Sivil toplumdan tepki yağdı

  ABD: Dehşete düştük

  Teröre lânet, tuzağa dikkat

  AB'den terörle mücadeleye destek

  Baykal-Sezer el ele mitinge

  Deprem dâvâsı AİHM'de

  Avrupalı öğretmenler Ankara’da buluştu

  Pamak’a 216’dan ceza

  CHP: Sezer veto etmeli

  Reformları sürdürün

  TÜSİAD yeni politikalar istedi

  CHP’ye 2 bin 200'e yakın aday başvurdu

  Erdoğan’ın rakibi Burkan, DP’den aday

  AKP’de vekil adayı mülâkatı başladı

  Mumcu: Isparta’dan aday olacağım

  İfade özgürlüğü tartışılacak

  Yer altı suları da çekiliyor

  Van’da barajlar doldu

  Trakya iki gün daha yağmurlu

  Pepe: 2007 yazı kurak ve sıkıntılı olacak

  Malatya’da kene uyarısı

  Burç Koleji’nden Özcan’a ödül

  Mangal keyfindeki risklere dikkat

  Enginar karaciğerin dostu, yağların düşmanı

  Demokrat Gençlik’ten demokrasi konferansı

  Din görevlilerine kurs semineri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004