Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bir İsrailliye 63 Filistinli

Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin siyasî Danışmanı Dr. Ahmed Yusuf, Gazze Şeridinden İsrail'e son dönemde atılan roketlerin sadece bir İsraillinin ölümüne yol açtığını, buna karşılık son bir haftadaki İsrail füze saldırılarında 63 Filistinlinin öldüğünü kaydetti.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin siyasi Danışmanı Dr. Ahmed Yusuf, Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına atılan, ev yapımı Kassam roketleri için “havai fişek” benzetmesi yaptı.

Dr. Yusuf, İsrail’in Kanal 2 Televizyonuna verdiği demeçti, bu roketlerin herhangi bir hasara yol açmadığını, İsrail tarafına zarar vermediğini söyledi. Dr. Ahmed Yusuf, Gazze Şeridi’nden son dönemde atılan roketlerin sadece bir İsraillinin ölümüne yol açtığı, buna karşılık sadece son bir haftadaki İsrail füze saldırılarında 63 Filistinlinin öldüğünü kaydetti.

İsrail’in bu roket saldırılarını, Filistinlileri öldürmek için bahane olarak kullandığını da öne süren Dr. Yusuf, “Bir sopa kılıçla mukayese edilebilir mi? Bunlar daha çok havai fişekler gibi. Öldürmüyorlar” dedi ve roketleri, Gazze Şeridi’nde işgal altındaki Filistinlilerin “dünyaya bir mesajı” olarak değerlendirdi.

Dr. Yusuf, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da son basın toplantısında roketler için sarf ettiği “bir yararı yok” sözlerini hatırlattı.

SÖZLERİNİ “ÇARPITTILAR” DİYE YALANLADI

Kanal 2 televizyonundaki söyleşisinin Filistin’e yansıması üzerine, Dr. Ahmed Yusuf, yerel ajansları arayarak, İsrail televizyonundaki açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi.

Dr. Yusuf, “söylediklerim çerçevesinden saptırılmış. Yayınladıkları, söylediklerimin bütününün içinden çıkarılmış ufak bir bölüm” dedi.

Dr. Yusuf, Filistin roketlerinin etkisinin, İsrail medyasının göstermeye çalıştığıyla aynı olmadığını söylediğini belirtti.

Dr. Ahmed Yusuf, İsrail’in, katliam ve saldırılarını mazur göstermek için, (İsrail) halkının roket saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, başarılı bir “kurban” rolü oynadığını vurguladı.

Televizyonda, Filistin halkının İsrail saldırganlığına karşı mümkün olan her şekliyle misilleme hakkının bulunduğunu söylediğini de dile getirdi.

İsrail’in halen komada bulunan eski Başbakanı Ariel Şaron’un başdanışmanı Dov Weissglas’ın da daha önce Gazze’den atılan roketler için “uçan nesneler” benzetmesi yapmış, ancak bunların korku ve panik nedeni olduğunu söylemişti.

/ KUDÜS

27.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir İsrailliye 63 Filistinli

  Çekilmek yerine, asker azaltmak

  ‘İslâm ve terör’ bağlantısı kapitalizmin iftirası

  Hizbullah’ı korkutan Amerikan ikmali

  ABD, görüşmeye az kala İran’ı suçladı

  3 ABD askeri daha öldürüldü

  İsrail bir bakan daha tutukladı

  Moskova'da kedilere Müslüman şefkati

  Kiev’e polis baskını


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004