Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hizbullah’ı korkutan Amerikan ikmali

Lübnan ordusunun, Filistin mülteci kampındaki kökten dinci militanlarla mücadelesine destek çerçevesinde askerî yardım taşıyan 3 Amerikan nakliye uçağı Beyrut’a ulaştı. Havaalanı görevlileri, uçakların Kuveyt’ten geldiğini belirtti.

Lübnan’a önceki günden bu yana 4 Amerikan Hava Gücü, 2 Birleşik Arap Emirlikleri ve 2 de Ürdün’den yardım uçağı ulaştı. Hizbullah’ın ise Fethülislam bahanesiyle ABD’nin Lübnan’a ilgisinin artmasından çekindiği bildirildi. Bu arada, zaman zaman silah sesleri duyulsa da dördüncü gününe giren ateşkesten faydalanan birkaç düzine Filistinlinin daha çatışmaların çıktığı Nehr El Bared mülteci kampını terk ettiği kaydedildi.

Lübnan’da güvenlik güçlerinin yoğun kuşatması altında bulunan Filistin mülteci kampı Nahr el Barid’deki 40 kişi keskin nişancı ateşine rağmen kamptan kaçmayı başardı. Lübnan ordusunun topçu ateşi sebebiyle büyük tahribatın yaşandığı kamptan kaçan grubun çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu ifade edildi. Kamptan kaçmayı başaran 50 yaşındaki Kasım Rabih, kuşatma altındaki militanlara yönelik keskin nişancı ateşinin kamptan toplu bir şekilde çıkışı engellediğini belirtti. Rabih, “Kadın ve çocukları önümüze yerleştirdik. Böylece (Fetih El İslam militanları) bize ateş açmadı. Başlangıçta, içeride kalmaya karar vermiştik. Çatışmaların birkaç gün içinde sona ereceğini düşünüyorduk. Fakat hâlâ devam ediyor. Önceki gece de yoğun topçu ateşine maruz kaldık. Bu yüzden kamptan çıkmaya karar verdik” dedi.

/ TRABLUS

27.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir İsrailliye 63 Filistinli

  Çekilmek yerine, asker azaltmak

  ‘İslâm ve terör’ bağlantısı kapitalizmin iftirası

  Hizbullah’ı korkutan Amerikan ikmali

  ABD, görüşmeye az kala İran’ı suçladı

  3 ABD askeri daha öldürüldü

  İsrail bir bakan daha tutukladı

  Moskova'da kedilere Müslüman şefkati

  Kiev’e polis baskını


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004