Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hakan Şükür rekorları gelecek sezona bıraktı

G.Saray'ın milli futbolcusu, Metin Oktay'a ait G.Saray formasıyla en çok gol atan futbolcu ve Tanju Çolak'a ait lig tarihinin en golcü futbolcusu rekorlarına bu sezon ulaşamadı. Hakan Şükür, bu sezon 4 gol atarak 12 sezonluk G.Saray kariyerinde lig maçlarında gol açısından en başarısız dönemini geçirdi.

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür için 2006-2007 sezonu tam anlamıyla düş kırıklığı olarak kayıtlara geçti. Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcu, Turkcell Süper Lig'de bu sezon umduğunu bulamadı, gol açısından en verimsiz dönemini yaşadı. Lig maçlarında son golünü 27 Ocak'ta, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor'a atan Hakan Şükür, kendisini, Metin Oktay'a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü daha sonraki 4 aylık sürede bir türlü filelere gönderemedi.

LİGDE SADECE 4 GOL ATTI

38 yıllık rekoru bu sezon eline geçiremeyen Hakan Şükür, forma giydiği 26 lig maçında sadece 4 gol atabildi. Deneyimli futbolcu, ligdeki 4 golünü de kafayla filelere gönderdi. Hakan, sezonun ilk yarısında Trabzonspor'a deplasmanda, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor'a da Ali Sami Yen Stadı'nda birer gol atarken, ikinci yarıdaki tek golünü, 18. haftada Mecidiyeköy'deki Ankaraspor maçında filelere gönderdi. Ligdeki son golünü yaklaşık 4 ay önce atan Hakan Şükür, ayrıca, 12 sezonluk Galatasaray kariyerinde lig maçlarında gol açısından en başarısız dönemini geçirdi.

GELECEK SEZONA KALDI

(A) Milli Futbol Takımı ve Galatasaray formaları altında pek çok başarılara imza atan 36 yaşındaki Hakan Şükür, Türkiye'deki kariyeri boyunca lig maçlarında 217'si Galatasaray forması altında olmak üzere toplam 238 gol attı. Hakan Şükür, 1 gol daha atarsa halen Metin Oktay ile paylaştığı, Galatasaray forması altında lig maçlarında en çok gol atan futbolcu rekorunu eline geçirecek. 1 Eylül 1971 doğumlu Hakan Şükür, atacağı ilk golle, Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu, ''Taçsız Kral'' lakaplı Metin Oktay'ın 38 yıllık rekorunu kıracak.

METİN OKTAY 217 GOL ATTI

Metin Oktay, Galatasaray'da 1959 ile 1969 yılları arasında 252 maçta forma giyerek, toplam 217 gole imza atmıştı. Milli futbolcu ayrıca, 3 gol daha bulması halinde Tanju Çolak'ı geride bırakarak, lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu kıracak. Lig kariyeri boyunca Sakaryaspor'da 10, Bursaspor'da 11, Galatasaray'da da 217 gol atan Hakan Şükür, gözünü, 240 golle Tanju Çolak'a ait, lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanına çevirecek. Hakan Şükür, 3 gol daha atması halinde, 1982 ile 1993 yılları arasında Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla toplam 276 maçta 240 gol atan Tanju Çolak'a ait 14 yıllık rekoru eline geçirecek.

27.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hakan Şükür rekorları gelecek sezona bıraktı

  Bursaspor ligde tarih yazdı

  F.Bahçe ile Efes 2. maça çıkıyor

  Malatya-Altay karşı karşıya

  Tatil başladı

  Denizli Başkanı İpek kızdı: MHK Başkanı ile hiç görüşmedim

  İstanbul Cup'ın çiftler şampiyonu Radwanska'lar oldu

  Karatede başkanlık kavgası

  Erıksson, Manchester City'nin başına geçiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004