Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail, bir haftada 50 Filistinli öldürdü

İsrail’in roket saldırılarına karşı Gazze Şeridi’ne başlattığı hava akınları bir haftayı geride bıraktı. Filistin Sağlık Bakanlığı yetkililerine göre, havadan atılan füzeler bu süre içinde çoğu Hamas ve İslâmî Cihad militanı 47 Filistinli’nin ölümüne, 180 dolayında kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yaralananların 30’dan fazlasının durumunun ağır olduğu, bazılarının kol ve bacak gibi organlarını yitirdikleri belirtildi. Yaşları 15’in altında olan 192 çocuk dahil 550’ye yakın kişi ise saldırıların oluşturduğu travma sebebiyle psikolojik ve nörolojik tedâvi altına alındı.

İsrail hava kuvvetlerine bağlı jetler, Apaçi helikopterleri ve bölgede “Zennene” olarak adlandırılan pilotsuz uçakların seslerinin gelmeye başlamasıyla birlikte, Filistin televizyonu Gazze Şeridi’ndeki yaklaşık 1,4 milyon Filistinli’yi uyarıyor. Uyarıda, “Dikkatli olun, uçaklar Gazze semalarında dolaşıyor” deniliyor. Yerel radyolar da her uçak veya helikopter sesi duyulduğunda halkı uyarıda bulunuyor. Bununla birlikte, Gazzelilerin uyarılar karşısında yapabildiği fazla bir şey yok. Bir Gazzeli, “Ne önlem alıyorsunuz?” sorusuna gülerek, “Zaten küçük bir yer. Sürekli uyarılar var, ama özellikle geceleri uçakların, helikopterlerin geldiği zaten belli oluyor. Gece kimse sokağa çıkmıyor, zaten evde oturmaktan başka çare de yok” diye konuştu.

Bir başka Gazzeli ise “Sokaklar bir hafta önce daha tehlikeliydi” diyerek, Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmalara dikkati çekti. “Şimdi sokaklar açıldı, insanlar dolaşıyor, mağaza ve dükkanlar da açık. Ama parasızlıktan alışveriş eden yok” dedi.

Hava taarruzlarıyla, özellikle hedef alındıkları açıklanan Hamas ve İslami Cihad militanlarının sokaklardan kaybolduğunu kaydeden Gazzeliler, hemen hemen bütün karargah ve karakolların boşaldığına, bu yerlerin içinde kimsenin kalmadığına ve sadece birkaç kişinin nöbetçi olarak, o da mevzilerin uzağında bulunduklarına işaret ettiler.

İsrail televizyonları da, militan grupların tüm aranan lider ve komutanları ile saha sorumlularının, hatta Hamas’a bağlı özel güvenlik kuvvetleri mensuplarının ortadan kaybolduğunu, bu kişilerin evlerini ve ailelerini terk ettiklerini, ayrıca kendi yakınları dahil olmak üzere, özellikle İsrail tarafına bilgi aktarılabilir diye, El Fetihli üyelerle de hiç bağlantı kurmadıklarını aktarıyor.

Hamas ve İslâmî Cihad üyelerinin cep telefonlarıyla da konuşmadıkları, yerlerinin belirlenebilmesini önlemek amacıyla telefonlarının bataryalarını bile ayırdıkları ifade ediliyor.

Öte yandan, Filistin Enformasyon Bakanı ve hükümet sözcüsü Mustafa Barguti, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları kınarken, dünyanın sessiz kalması karşısında “şaşkınlığını” dile getirdi.Öte yandan, Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına atılan Kassam roketlerinin yaraladığı 2 İsrailli’den biri, hastanede hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Olmert, “terör eylemlerine karışan hiç kimsenin dokunulmazlığının olmadığını” belirtti.

/ KUDÜS

28.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran - ABD görüşmeleri Bağdat’ta başladı

  ABD, Lübnan’da durumdan vazife çıkardı

  İsrail, bir haftada 50 Filistinli öldürdü

  Beşşar’a bir 7 yıl daha

  İsrail ve ABD ile savaştayız

  Taliban ülke genelinde eylem başlattı

  Nevaz Şerif: Hâlâ başbakanım

  Çin'de Kur'ân yarışması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004