Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

47 yıl önce, 47 yıl sonra...

Bundan tam 47 yıl önceydi. 1960 yılının 27 Mayıs sabahı bütün Türkiye bir radyo anonsu ile uyandı: - Ordu yönetime el koymuştur...

Silahlı Kuvvetler’in yönetime el koyma gerekçesi ise, kardeş kavgasına meydan vermemekti! Mehmet Ağar, o gün 10 yaşındaydı. İlkokula gidiyordu. Sabah kapı çalındı. Askerler babasını alıp götürdüler. Sadece bu kadarla da kalmadı. O günden sonra mahallede birlikte top oynadığı arkadaşları, kendisiyle “düşük” diye, “kuyruk” diye alay ettiler! Bu olay, hayatı boyunca hiç aklından çıkmadı.

. . . . . . . . . Dün, 27 Mayıs 1960’ın 47. yıldönümüydü... DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hayatının belki de en duygu dolu anlarından birini yaşadı. 10 yaşındayken kapatılan DP’yi 57 yaşında yeniden canlandırdı. DYP, DP adını aldı.

DP, 47 yıl sonra yeniden canlanmakla kalmadı. 1960 Darbesi’nin kapattığı DP, 12 Eylül 1980 İhtilali’nin hayat verdiği ANAP’ı da tarihe gömdü. ANAP yakında kongresini yaparak DP’ye iltihak edecek. 27 Mayıs 2007 Türk Demokrasi Tarihi açısından gerçekten önemli bir gün oldu.

***

(...)

Ağar, yaptığı heyecan dolu konuşmasında önemli mesajlar verdi:

- Demokrat geçinen bu iktidar 4,5 yılda ne yaptı? Hangi özgürlük alanını genişletti? “Yasaklar” diye istismar ettiği hangi yavrumuzun meselesine çözüm getirdi? Bunun için bizden ne istedi de destek olmadık?

- Bunlar, sivil toplum örgütleri üzerinde bile baskı kurdular. Kanarya sevenler derneğinin başkanının dahi kendi partilerinden olmasını istediler.

- Bu iktidar, başkalarının koyduğu kurallara göre Türkiye’yi oynattı. Ama bundan sonra kuralları Türkiye koyacak.

- Biz, kutuplaşan değil, kucaklaşan Türkiye’nin iktidarı olacağız.

- Başbakan, kendi sorumluluğunu gerektiren sınır ötesi operasyon konusunda bile televizyonlardan Genelkurmay Başkanı’na dilekçe yazdı.

- Yürekleri varsa televizyonda ve istedikleri alanda hesaplaşalım. Tayyip Erdoğan’ı da gelsin, Abdullah Gül’ü de.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi konusu bir siyasi meseledir. İktidarın iddia ettiği gibi bir demokrasi meselesi değildir.

- Siz kimsiniz ve nesiniz de bizi demokrasi dışı davranmakla suçlayacaksınız? Sizi bu makamlara taşıyan bizim açtığımız demokrasi yollarıdır. Siz, milletin değerlerinin arkasına sığınıp siyaset yaptınız, ama tuzu kuruların iktidarı oldunuz.

DYP Genel Başkanı konuşmasının sonunda bir de taahhütte bulundu:

- İktidarımın ilk üç ayında terörü kontrol altına alıp, bir sene içinde de kökünden bitireceğim. Sokakları da teslim ettikleri eşkıyadan 15 günde millet adına teslim alacağım.

Ağar, son önemli fotoğraf karesini ise ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ile el ele tutuşarak verdi. DYP’nin DP adını aldığı dünkü kongredeki mesajlar, seçim kampanyasına ilişkin önemli ipuçları da verdi. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sadece “yarışta ben de varım” demekle kalmadı. Yaptığı konuşma ile önümüzdeki seçim kampanyasının hayli sert geçeceğini ortaya koymuş oldu.

Bugün, 28.5.2007

Emin PAZARCI

29.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

 

  Kanmayın kıymayın!

  Bir demagoji örneği

  47 yıl önce, 47 yıl sonra...

  Yeni cuntacılar

  Kaşınan yaralar, kompleksler

  Bu sözlerin sahibi kim?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004