Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkzoy müzakereleri veto etmeyecek

Fransa’da yayımlanan Le Figaro gazetesi, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkzoy’nin, AB’nin haziran ayında Türkiye ile üç fasılda daha müzakerelere başlamasını veto etmeyeceğini yazdı. Gazete, Sarkozy’nin özel temsilcisi, eski ABD Büyükelçisi Jean David Levitte’i, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir yol bulmak amacıyla iki gün önce Ankara’ya gönderdiğini bildirdi.

Le Figaro, Sarkozy’nin, “Türk-Fransız ilişkilerinin bozulmasını önlemek ve AB’nin ikiye bölünmesini engellemek amacıyla özel temsilcinini Türkiye’ye gönderdiği” yorumunu yaptı.

Fransa’nın, 26 Haziranda Türkiye ile müzakerelerin üç fasılda daha başlamasını veto etmeyeceğini yazan gazete, şimdilik Türkiye konusunda kriz istemeyen Sarkozy’nin, öncelikle AB anayasası ile ilgili krizi aşmak istediğini bildirdi. Gazete, AB anayasası ile yeni başlayacak görüşmelerle, Türkiye konusunu birbirine karıştırmamak için Sarkozy’nin şimdilik böyle bir yol izlemeyi tercih ettiğini belirtti.

Türkiye’de yapılacak seçimleri ve Türkiye’nin iç politikasını engellememek için de Sarkozy’nin, şimdilik müzakerelerin durdurulmasına yanaşmayacağını yazan gazete, bununla birlikte, Fransa cumhurbaşkanının, tam üyelik yerine Türkiye’yi Akdeniz ülkeleri içinde kurulacak birlikte görmek istediği ve bu konudaki fikrini değiştirmediği yorumunda bulundu. Haberde Sarkozy’nin, AB içinde birliğin sınırlarının belirlenmesi için çalışma grubu oluşturulmasını arzu ettiği belirtildi. Le Figaro, aralık ayında Portekiz’in dönem başkanlığının ardından, Sarkozy’nin AB sınırlarının belirlenmesi konusunu gündeme getireceğini bildirdi. Sarkozy’nin oluşturulacak çalışma grubunun, birliğin sınırlarıyla komşuluk ilişkilerini gözden geçirmesini istediğini belirten gazete, Sarkozy’nin, Türkiye’ye AB’de yeri olmadığına dair açık bir mesaj verilmesi yolundaki fikrinin değişmediğini yazdı. Bu arada Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Fransa’nın özel temsilcisinin Ankara’ya gelerek temaslarda bulunduğunu doğruladı.

/ PARİS/ANKARA

30.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sarkzoy müzakereleri veto etmeyecek

  İran, Irak’ın tapusunu istiyor

  Castro: Bush katilim olacak

  Beşşar kendi rekorunu kırdı

  ‘Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var’

  Birinci turun galibi Barak

  Bağdat’ta onlarca ölü

  ABD’den Sudan’a yeni yaptırım

  İnsan hakları askeri bağlamaz mı?

  Prens Harry’e yeni görev


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004