Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Seçimden önce yeni vergi yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, mevcut gayrimenkul kiralarının vergilendirilme biçimiyle ilgili bir teklifin henüz kendisine ulaşmadığını ifade ederek, Gelir Vergisi Kanununda ilgili maddelerde değişiklik yapılmadan böyle bir düzenlemeye geçmenin mümkün olmadığını ve seçim öncesinde böyle bir yasal düzenleme yapılmayacağını söyledi.

Şener, İKT Ekonomik ve Ticarî İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) İzleme Komitesi 23. Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinde özel sektör faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Küresel rekabetin hızla arttığı günümüzde refahtan pay almanın yollarından birinin de, özel sektör işbirliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı yatırımların arttırılması olduğuna işaret eden Şener, ‘’bu bakımdan İKT üyesi ülkelerde, karşılıklı yatırım imkânlarının iyileştirilmesi gerekmekte’’ dedi.

SEÇİM ÖNCESİ YENİ VERGİ GELMEZ

‘’Turizm ve gıdadaki KDV indirimleri Başbakanlığa ulaşıp imzaya açıldı mı’’ şeklindeki soru üzerine, kendilerinin baştan beri ‘vergi oranlarının, bütçe dengeleri elverdiği ölçüde sürekli düşürüleceğini’ söylediklerini hatırlattı. Kira gelirlerinin stopaj yoluyla vergilendirilmesi’’ çalışmasıyla ilgili soru üzerine Şener, “Şu anda böyle bir şey, siyasî karar organının önüne gelmiş değildir ve bir vergi değişikliği, zaten seçimden önce gündeme gelmez. Gelmeyeceğine göre seçimlere bekleyeceğiz. Sürekli devletin raflarında yapılan çalışma dosyaları açıldıkça ortaya ne çıkacağını birlikte tartışacağız’’ diye konuştu.

/ ANKARA

30.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BOTAŞ’ın hesaplarına haciz

  Seçimden önce yeni vergi yok

  Üç aylık cari açık 9,1 milyar dolar

  Yüksek vergi iş kaybettiriyor

  DB: Yavaşlama gelişen ülkelerde riski arttırdı

  İşsizlerin yüzünü tersaneler güldürecek

  Kamu toplu iş sözleşmelerinde 2. randevu

  “Tüketiciler Birliği yanlış bilgi veriyor”

  Belediyelere gelir desteği

  İTO protokol yenileyecek

  Pegasus’tan seçime özel kampanya

  “Kuraklığa karşı depolamalı baraj şart”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004