Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Girişimcinin önü kapalı

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’de girişimcinin önünün açılmadığını savunarak, ‘’Bugün Çin’e yabancı yatırımcılar gidiyorsa, niye gidiyor? Orada girişimciye destek veriliyor, girişimcinin önü kesilmiyor’’ dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından her yıl düzenli olarak bir ana tema çerçevesinde düzenlenen ve bu yıl ‘’Girişim ve İnovasyon’’ ana temasıyla 5’incisi gerçekleştirilen ‘’Ulusal Girişimcilik Kongresi’’ başladı. Kongrenin açılış töreninde, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya, ‘’Ulusal Girişimcilik Kongresi Onur Ödülü’’ verildi.

Zorlu, törende yaptığı konuşmada, kendisini böyle büyük bir ödüle lâyık görmelerinden dolayı BTSO Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkür etti. Zorlu Grubu’nun bugün geldiği noktanın girişimcilik ve inovasyon sayesinde olduğunu ifade eden Zorlu, grubun Türkiye’nin en büyük şirketlerden biri olmasının sebeplerinden birinin de çabuk karar verebilme yeteneği olduğunu dile getirdi.

Grubunun bugün 107 ülkeye ihracat yaptığını, geçen yılki ihracat rakamının 2 milyar 800 milyon dolar olduğunu kaydeden Zorlu, şöyle devam etti: “Maalesef üzülerek söylemeliyim ki girişimcinin önü Türkiye’de açılmıyor. Eğer bu girişimciliğin önü açılırsa işte Bursa, Uludağ olmasaydı arkada, orası da düz bir yer olsaydı, dört bir tarafı fabrikalarla donatılmış, Türkiye’nin hem tarımda hem de sanayide neler yaptığını kanıtlardı. İşte girişimci bu. Girişimcinin önü açıldığında hiç yeniden Amerika’yı keşfetmeye gerek yok. Onların yaptığını yapacaksın. Biz de onları yaptık.’’

Zorlu, şöyle devam etti: ‘’Bugün Çin’e yabancı yatırımcılar gidiyorsa niye gidiyor? Orada girişimciye destek veriliyor, girişimcinin önün kesilmiyor. Bize bugün Çin’den dâvet var; hem elektronikte hem tekstilde... Adamların teklifini gördüğümüzde biz burada diyoruz ki ‘biz burada cengâveriz’, hepiniz de cengâversiniz. İşte burada seçimler de var. Sanayiden, özel sektörden de Ankara’ya gitmemiz lâzım ki ülkemizi bir yerlere götürelim.’’

Ümit KIZILTEPE / BURSA

01.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB sürecinin zayıflaması sistemi tehdit ediyor

  Girişimcinin önü kapalı

  Cari açığı özel sektör önlüyor

  KDV indirimi tüketiciye yansımalı

  İşçinin tek gündemi zam değil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004