Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşçinin tek gündemi zam değil

Kamuda çalışan yaklaşık 320 bin işçinin ücretlerine yapılacak zam merakla beklenirken, işçileri temsilen masaya oturan Türk-İş’in teklifinde, ücret zammı dışında toplu işten çıkarma, fazla çalışma, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı kazananların durumuna ilişkin önemli konular yer alıyor.

Alınan bilgiye göre, Türk-İş’in Kamu İşveren Kuruluna sunduğu teklifte, ücrete bağlı olan ikramiye vb. ödemeler ile ücretin yüzdesi ile ifade edilen ya da ücret artışına bağlı olarak artan ödemeler konusunda herhangi bir artış yapılmaması yer alıyor.

Toplu iş sözleşmelerinde yer alan ücrete bağlı olmayan ödemelerin, (sosyal yardım, doğum, evlenme yardımları, yemek yardımı, prim ve tazminat gibi) ücret zamları oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle artırılarak ödenmesi öngörülüyor.

Teklifin ‘’düzenleyici maddeler’’ bölümünde de işçilerin zam dışında iş yerlerinde yaşadıkları bazı ekonomik, sosyal ve özlük sıkıntıların çözümüne yönelik öneriler yer alıyor. Buna göre, Türk-İş, Kamu İşveren Kurulu ile imzalanacak çerçeve anlaşmasında, ‘’İşçinin emeklilik hakkını kazanmış olması iş sözleşmesinin sona erdirilmesine neden olamaz’’ hükmünün yer almasını istiyor.

Türk-İş, ücret zammı konusunda da birinci 6 ay için yüzde 15 artı yüzde 5 refah payı, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için de enflasyon artı yüzde 5’er refah payı talep ediyor.

/ ANKARA

01.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB sürecinin zayıflaması sistemi tehdit ediyor

  Girişimcinin önü kapalı

  Cari açığı özel sektör önlüyor

  KDV indirimi tüketiciye yansımalı

  İşçinin tek gündemi zam değil


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004