Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

MB: Gıda ve petrole dikkat

Merkez Bankası, Mayıs ayı enflasyonuna ilişkin olarak, “Enflasyondaki kademeli düşüşün önümüzdeki aylarda da devam edeceği tahmin edilmekle birlikte işlenmemiş gıda ve enerji fiyatlarına ilişkin risklerin sürdüğü gözlenmektedir” değerlendirmesinde bulundu.


Buğdayda verim düştü

Yetişme süreci ve başak oluşumu döneminde yeterli yağışın düşmemesi sebebiyle buğdayda verimin yüzde 40 oranında düştüğü bildirildi.

Eski aboneler cezalandırılıyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, Türk Telekom’un yeni ‘’Yaz Fırtınası’’ adı altında başlattığı ADSL kampa


  Sanayici ‘düşük kur’a kurban edilmesin

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Başkanı Eyüp Kutlucan, ‘’İş dünyası enflasyonla mücadele uğruna düşük kur politikalarına kurban edilmesin’’ dedi.


  YTL, Mayıs’ta değer kazandı

Yeni Türk Lirası (YTL) Mayıs ayında, bir önceki aya kıyasla hem Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hem de Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) bazında değer kazandı.


  Hammadde ithalatı 35.5 milyar dolar

Bu yılın ilk dört ayında 35.5 milyar dolarlık hammadde ithalatı yapıldı.


  KESK adaylara taahhütname imzalatacak

KESK yönetimi, genel seçimler için kendilerinden destek isteyecek milletvekili adaylarına yönelik olarak çeşitli konulardaki taleplerinin yer aldığı ‘’taahhütname’’ metni hazırladı.


  Marmaray’ın son etabı da ihaleye çıkıyor

Asya ile Avrupa’yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi’nin son etabı da ihaleye çıkarılıyor. Ulaştırma Bakanlığı, Gebze-Halkalı arasında sefer yapacak 440 adet demir yolu aracının temini için 7 Haziran 2007 Perşembe günü ön yeterlilik ilânına çıkıyor.


  LPG’ye, TS veya ISO standardı

Piyasaya arz olunacak sıvalaştırılmış petrol gazlarının (LPG) TS, EN veya ISO standartlarına uygun olması zorunlu olacak.


  Çanta, ithalatına soruşturma

İthalatı geçen yıl 20,9 bin tona ulaşan bavul, sandık, okul çantası, gözlük-fotoğraf makinası kılıfı benzeri mahfazaların ithalatında korunma tedbiri alınmasına yönelik soruşturma açıldı.


  Kart borçluları Nisan’da azaldı

Kredi kartı borcunu ödemeyenler ile gecikmeli ödeyenleri gösteren negatif nitelikli ferdi kredi ve kredi kartları sisteminde yer alan kişi sayısı, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 17,9 oranında azaldı.


  “Kredi kartınızı iki gün kullanmayın”

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, Tüketici Dernekleri Federasyonu’nun (TÜDEF), başlattığı ‘’Borçsuz 2 gün, dertsiz 2 gün’’ boykotunu yürekten desteklediklerini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004