Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: AB’ye ihtiyacımız var

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “Özellikle son 1-1,5 aydır yaşadığımız iç olaylara baktığımızda aslında AB sürecinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu belki daha iyi farkediyoruz” dedi.


Temelde hukuk ve özgürlükler var

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, ifade, din özgürlüğü, sivil halk ve ordu ilişkileri ile demokratik üstünlüğün hükümetlerin önceliği olmas

Şehit annesi: Güvercinimi kurtaramadım

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu’na saldırısı sonucu şehit olan İlhan Sağlam’ın annesi, Kısmet Sağlam bir gece önce rüyas


  Ağar: Bizim ittifakımız milletle

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bazı basın organlarında Genç Parti ile ittifak arayışında olduklarına yönelik yer alan haberlerle ilgili olarak, ‘’Benim bir tek ittifakım vardır, milletle... Milletin dışında da hiç kimseyle de ittifak yapmam’’ dedi. Genç Parti ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Mehmet Ağar, ‘’Böyle bir şey söz konusu bile değil. Yani hiç bir görüşmem, aramam olmadı. Ayıp derler adama’’ diye konuştu. Ağar iktidara geldiklerinde başörtüsü yasağını kaldırma sözü de verdi.


  “Bağımsız adayların seçimi”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasî partilerin milletvekili aday listelerini incelemeye başladı. Siyasî partiler, YSK’nın belirttiği eksiklikleri 8 Hazirana kadar tamamlayacak.


  Yazıcıoğlu, partisinden istifa etti

Muhsin Yazıcıoğlu, Seçim Kanunu’na göre, bağımsız adayların hiçbir siyasi parti sıfatı taşımaması gerektiğini belirterek, BBP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi.


  AKP’de 150 milletvekili liste dışı

AKP milletvekili aday listesinde 150 civarındaki milletvekili yer almadı. Aralarında İsmail Alptekin, Ersönmez Yarbay, Feyzi Berdibek, Ertuğrul Yalçınbayır, Ali Sezal, Mehmet Dülger, Halil Ürün, Mehmet Elkatmış, Süleyman Gündüz, Eyyüp Sanay gibi isimlerin de bulunduğu milletvekilleri tekrar aday gösterilmedi.


  MHP’de listeye tepki korkusu

MHP’nin 22 Temmuzda yapılacak milletvekili seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna verdiği aday listesi dün belli oldu. Listenin geç açıklanmasında, listeye giremeyen partililerin tepkisinden duyulan endişenin yattığı belirtiliyor.


  İstifalar demokrasinin oturmadığını gösteriyor

Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, ‘’adaylık yarışındaki son gelişmelerin Türkiye’de köklü demokrasinin oturmadığını gösterdiğini’’ savundu.


  Kadın vekil yasağı çözer mi?

Seçim tarihinin belirlenmesinden sonra kadınların siyasette daha etkin olması ve özellikle kadın hakları alanında çalışma yapmaları için kampanya başlatan kadın örgütleri başarılı oldu.


  Meclis 914 kanun çıkardı, Sezer 61'ini veto etti

TBMM, yoğun geçen bir dönemi daha geride bıraktı. Derlemelere göre, Meclis, 22. Dönemde 914 kanun çıkardı. Meclise söz konusu dönemde bin 109 tasarı sevk edilirken, bunların 24’ü Hükümetçe geri alındı, 1 tasarı ise reddedildi.


  Ulaşım sektörü seçime hazır

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Biz, sektör mensupları olarak önümüzdeki dönemin gelişmelerini belirleyecek bu önemli demokratik hakkın kullanımında en büyük katılımın sağlanması yönünde, üzerimize düşen her özveride bulunmaya hazırız" dedi.


  AİHM’den Türkiye aleyhine 3 karar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 3 davadan Türkiye’yi mahkum etti. AİHM kararı gereği Türkiye, başvuruyu yapanlara mahkeme masrafı da içinde olmak üzere toplam 147 bin avro ödeyecek.


  Pamuk çocuklar Fransız basınında

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO), tarımda çocuk işçiliğini önlemek amacıyla Adana’da, ‘’Pamuk kadar beyaz gelecek için’’ sloganıyla uyguladığı proje, Fransız basınından da ilgi gördü.


  Kaybedene 6 ay ‘yeşil kart’ yok

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son zamanlarda ‘’Kayıp yeşil kart’’ ilanlarının artması üzerine, Kaymakamlık, kartını kaybedenlere 6 ay süreyle kart verilmemesi kararı aldı.


  Herkes ibadetini özgürce yapmalı

Türk Diyanet ve Vakfı Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakfı-Sen) Genel Başkanı Bilal Eser, okullardaki mescitler ve namaz tartışmaları ile ilgili olarak, ‘’Bu art niyetli çıkarılmış bir konudur ve bizim buna katılmamız mümkün değildir. Herkes ibadetini hür şekilde yapmalıdır’’ dedi.


  Doğu, deprem riski altında

‘’Doğu Anadolu Fay Zonu Sempozyumu’’nun sonuç bildirgesinde, “Doğu Anadolu Fay Zonu gelecekte yıkıcı depremlerin riski altındadır’’ denildi.


  Elazığ’da deprem tatbikatı

Elazığ Valiliğinin düzenlediği deprem tatbikatı dün başladı. Elazığ Valiliği tarafından 11 ilin katılımıyla düzenlenen ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan 7,1 büyüklüğündeki depremin canlandırılacağı tatbikat, 3 gün sürecek.


  Sapanca’dan Yuvacık Barajına su

Kocaeli’nin su sıkıntısının giderilmesi amacıyla Sapanca Gölü’nden Yuvacık Barajı’na su götürülmesi çalışmalarına başlandığı bildirildi.


  Sağlıklı fast-food nasıl yenir?

Yüksek kalorili ve sağlıksız olarak kabul edilmesine karşın, özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşan fast-food alışkanlığı, uzmanları da bu beslenme türünden uzaklaşmadan daha sağlıklı yemek yemenin mümkün olup olmadığına yönelik çalışmalara yöneltiyor.


  Çöpdeniz!

Küresel ısınmadan sonra dünyanın sorunu haline gelen çevre kirliliği, 80 milyon insanın ortaklaşa kullandığı Karadeniz kıyılarını da esir aldı.


  Güneş enerjisi ile ızgara keyfi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Aydemir, aynaların yardımıyla güneş enerjisini kullanarak ocak yaptı. Okul bahçesinde projesini deneyen Aydemir, ocak üzerinde pişirdiği etleri öğrencileri ve meslektaşlarına ikram etti.


  Kamu binaları keneye karşı ilâçlandı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, belediye ekipleri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı tedbir amacıyla kenelere karşı ilçe merkezindeki kamu binaları ve okul bahçelerinde ilâçlama yaptı.


  Netteki virüslere dikkat!

Bilgisayar güvenliği uzmanları, bir internet arama motorundan bulunan siteye tıklandığında yüzde 4 casus yazılım veya bilgisayar virüsü bulaşma ihtimali bulunduğu uyarısı yaptılar.


  Haşereye yılda 50 milyon avro gidiyor

Daha çok bahar ve yaz aylarında çoğalan haşere ve kemirgenleri yok etmek için yılda 50 milyon avro harcandığı bildirildi.


  Güneş çarpmasına karşı tedbirler

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hıdır Çiftçi, bölgede artan hava sıcaklığına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.


  Netteki virüslere dikkat!

Bilgisayar güvenliği uzmanları, bir internet arama motorundan bulunan siteye tıklandığında yüzde 4 casus yazılım veya bilgisayar virüsü bulaşma ihtimali bulunduğu uyarısı yaptılar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004