Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’dan Putin’e teminat

ABD Başkanı George Bush, ABD’nin Doğu Avrupa’da füze kalkanı planına karşı çıkan Rusya’yı rahatlatmak için “füze kalkanı projesinden kaygılanacak bir şey olmadığını” söyledi. Bush, önceki gün geldiği Çek Cumhuriyeti’nin başşehri Prag’da yaptığı açıklamada, füze kalkanı planının İran’dan gelebilecek nükleer saldırıya karşı tasarlandığını söyledi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e işbirliği çağrısında bulundu.


Çekler de füze kalkanına karşı

Çek Cumhuriyeti’nde yapılan kamuoyu yoklaması, halkın büyük bölümünün, ABD’nin bu ülkede kurmayı tasarladığı füze kalkanı projesine karşı olduğunu ort

7 Temmuz İngiliz komplosuydu

İngiltere’de yaşayan 2 milyon Müslümanın yüzde 25’inin, 7 Temmuz 2005’te Londra metrosuna ve bir otobüse düzenlenen bombalı saldırıların devletin kont


  ABD kâğıttan kaplan

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “ABD’nin ülkesine saldırmayı düşündüğünü, ancak bunu yapacak gücü ve cesareti olmadığını” söyledi.


  Sarkozy’ler aile boyu iktidar oluyor

Fransa’da yayımlanan Le Figaro gazetesi, yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Cecilia’nın, uluslar arası alanda daha etkili bir rol oynamak istediğini yazdı.


  Amerikalılar: Savaş bitsin

ABD’de yapılan yeni bir kamuoyu yoklamasında, Amerikalıların Irak’taki duruma ilişkin hoşnutsuzluğunun arttığı, savaşın bitirilmesi konusunda etkin olamayan Demokratlara yönelik desteğinin de azaldığı ortaya kondu.


  Başkan Bush’a Guantanamo darbesi

ABD’nin Guantanamo üssünde kurulan mahkemede askerî yargıçlar, Başkan George Bush yönetimine büyük bir darbe olarak yorumlanan bir karar alarak mahkemeye çıkarılan 2 sanık hakkında, yargı yetkilerinin olmadığına karar verdi.


  Afgan çocukların dramı

Sokak çocuklarına yardım sağlayan sivil toplum örgütü Aschiana, nüfusu 1990’larda 1 milyon iken şimdi yaklaşık 4 milyona çıkan Kabil’de 2 yılda sokaklardaki çocukların sayısının neredeyse iki kat arttığını belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004