Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Feldkamp: Florya'yı seyirciye açacağım

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, "Bir teknik adam F.Bahçe'nin imkânlarını bahane ediyorsa, sözleşmesini imzalarken uyumuş olmalı. Yönetim kurulunda bana eleştirel gözle bakılması beni rahatsız etmez, demokratik düşünmek lazım" dedi. Feldkamp, antrenmanları seyircilere açacaklarını belirterek, ''Seyircilerimiz Florya'daki hayatı biraz daha canlandıracaktır. Ama bunun devam edip etmeyeceğine buraya gelen seyircilerimizin davranışları karar verecektir'' diye konuştu.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Galatasaray'ın mali durumunu bilerek görevi kabul ettiğini belirterek, ''Bir teknik adam Fenerbahçe'nin imkanlarını bahane ediyorsa, sözleşmesini imzalarken uyumuş olmalı'' dedi. Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yardımcısı Ahmet Akcan ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni dönem ile ilgili sorulara cevap verdi.

ANLATILANLAR HOŞUMA GİTTİ

Toplantıda bir basın mensubunun, ''Son 4 yılın 3 yılında Fenerbahçe şampiyon oldu. Galatasaray teknik adamları bu dönemde hep Fenerbahçe'nin olanaklarının fazla olmasından yakındılar'' demesi üzerine, ''Bir hoca (Fenerbahçe'nin olanaklarının fazla olmasını) bir bahane olarak koyuyorsa, o zaman bu, kendi mukavelesini imzalarken uyumuş anlamına çıkar. Dünkü yönetim kurulu toplantısında bana (Galatasaray'ın ekonomik gücü nedir, ne yapılabilir) konusu ifade edildi. Dün bana anlatılanlar hoşuma gitmeseydi, burada oturmazdım'' cevabını verdi.

HEDEF LİG VE ŞAMPİYONLAR LİGİ

Kazanılacak bir şampiyonluğun ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma fırsatının önemli olduğunu kaydeden Alman teknik adam, buradan elde edilecek gelirlerle yatırımların arttırılabileceğini söyledi. Feldkamp, gelecekle ilgili düşüncelerinin bulunduğunu da belirtirken, öncelikle Florya'ya biraz yaşam getirmenin gerektiğini dile getirdi. Antrenmanları seyircilere açacaklarını anlatan Karl Heinz Feldkamp, ''Seyircilerimizin antrenmanları izlemesi Florya'daki hayatı biraz daha canlandıracaktır. Ama bunun devam edip etmeyeceğine buraya gelen seyircilerimizin davranışları karar verecektir'' dedi. Feledkamp şöyle konuştu:

ÇALIŞMANIN ZAMANI GELDİ

''Kamuoyunun önünde olan bir hoca için ona yapılan tavsiyeler çok kolay olmayabilir. Motoru biraz yavaşlatmam konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Bu benim için kolay değildi. O dönemde bu tavsiyede bulunan insanlar şimdi bana, 'Hoca artık zaman geldi, o dönemde tavsiye etmediğimiz bu görevleri artık üstlenebilirsin, hatta üstlenmelisin' dediler. İçimdeki o ateşi hala görebiliyorum, ama takımdaki ateşi çalışmaya başladığımda bütün futbolcularımda da hissedeceğim. O ateşin karşılıklı olması lazım.''

YÖNETİCİLERİN ÇOĞU KATILDI

Yönetim Kurulu'ndan eleştirel gözle bakılmasının kendisini rahatsız etmeyeceğini vurgulayan Feldkamp, günümüzde demokratik düşünmek gerektiğini ifade etti. Yönetimde 15 kişi varsa, bunun 9'unun dünkü toplantıya katıldığını belirten Alman çalıştırıcı, ''Burada 9-6 başkan bile seçilir. Dün 9 yönetici toplantıya geldi. Hepsi de kulübün ileri gelen yöneticileriydi. Dünkü toplantının en güzel tarafı çok açık bir toplantı olmasıydı. En güzel yanı içinde bulunduğumuz durumu değerlendirmesiydi. Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki olaylara kadar anlattılar. Onların bu anlayışta olmaları beni çok memnun etti. Diğer olaylar hakkında yorum yapamam'' şeklinde konuştu.

BAŞARI OLMAZSA KALMAM

Toplantıda bir basın mensubunun, ''Sözleşmeniz kaç yıllık?'' şeklindeki sorusunu Feldkamp, ''Başarılı olduğum sürece sözleşmem olur, oradaki süre benim için önemli değil'' diye cevapladı. Alman çalıştırıcı, ''Başarı olmazsa, sözleşmenin ne anlamı var. Danışmanlık konusu gündeme getiriliyor. Bu dönemde danışman olmak için kulübü çok iyi tanımak lazım, önce hoca olarak çalışmam lazım. Eğer danışman olmamı istiyorsanız sonra düşünürüz'' diye konuştu.

YAŞIM 74 DEĞİL 73

Alman teknik adam, yaşıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, ''Bu tipik bir Türk düşüncesi'' dedi. Bir basın mensubunun 74 yaşında olduğunu söylemesi üzerine, ''Bunu düzelteyim 73 yaşındayım. Gelecek sene 74. yaşımı kutlarsam çok sevineceğim, onu sizlerle birlikte kutlarsam da sevinirim. 74. yaşını kutlayamayan çok insan var'' ifadesini kullandı. İnsanın kendini eğitmesi, geliştirmesi de bu çalışmalarla mümkün. 1999 yılında antrenörlük görevine kısa bir ara verdiğini söyleyen Faldkamp, o dönemde doktorların kendisine motoru yavaşlatma tavsiyesinde bulunduğunu anlattı.

06.06.2007


 

İlic'e gülünç teklif

Avusturya'nın Salzburg kulübü Sırp futbolcuya 600 bin Avro teklif etti. Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin Ilic'in Galatasaray'a maliyetinin belli olduğunu belirterek, ''Bu futbolcu eğer ayrılacaksa, Galatasaray'ın çıkarları doğrultusunda olmalı'' dedi.

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Almanya 2. Lig takımlarından Essen'de forma giyen gurbetçi futbolcular Barış ve Serkan ile sözleşme imzaladıklarını söyledi. Yeni teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtlayan Sezgin, ''Bu oyuncularla daha önce sözleşme yaptık. Ancak kulüpleriyle olan sözleşme tarihlerinden dolayı açıklamadık'' dedi. Sezgin, gerek yerli, gerekse yabancı transferinde sona yaklaştıklarını, ancak isim vermeyeceklerini ifade etti.

Adnan Sezgin, sözleşmesi olan veya biten bütün futbolcularla yeniden görüşme yapacaklarını vurguladı. Mondragon ile karşılıklı anlaşarak ayrıldıklarını bildiren Sezgin, ''Sözleşmesi devam etse bile bütün futbolcularla görüşmelerimiz olacak. Mutlaka takıma katılanlar olacak, ayrılanlar da olacak'' dedi. Sezgin, büyük bir ihtimalle 27 Haziranda transferin bitmiş olacağını belirtirken, Ergün ile dün görüştüğünü, bu oyuncunun büyük bir ihtimalle başka bir takımla devam edeceğini açıkladı.

Ergün'ün uzun yıllar Galatasaray'a başarıyla hizmet ettiğini, Süper Kupa'yı kazanan takım dahil en başarılı oldukları dönemlerde görev yaptığını hatırlatan Adnan Sezgin, ''Kendisi oynamayı arzu ettiğini söyledi, ben de fikirlerimi söyledim. Büyük bir ihtimalle yeni sezonda bizimle olmayacak, ama ona her zaman Galatasaray'ın kapısı açık olacak'' diye konuştu.

Sezgin, Ilic için Avusturya'nın Salzburg takımından gelen 600 bin avroluk teklifi kabul etmediklerini açıkladı. Ilic'in Galatasaray'a maliyetinin belli olduğunu vurgulayan Adnan Sezgin, ''Bu futbolcu eğer ayrılacaksa, Galatasaray'ın çıkarları doğrultusunda olmalı'' dedi.

Genel Müdür Sezgin, sakatlığı nedeniyle ameliyat olan Carrusca'nın takımdan ayrılmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.

06.06.2007


 

Pele Kasım'da İstanbul'da geliyor

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu Efsane Pele, 21-22 Kasım 2007 tarihlerinde Soysal tarafından 7'ncisi düzenlenecek olan Perakende Günleri için İstanbul'a gelecek.

Soysal Eğitim Danışmanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Pele, perakende ve iş dünyasına ''Sürdürülebilir Başarı'' konusunda bir konuşma yapacak.

1940 yılında dünyaya gelen, 1955'te geçtiği Santos Kulübünde 1956'da A takımına alınan ve ilk dünya şampiyonluğunu 1958'de tadan Pele, üç dünya kupası kazanan ilk isim oldu. 1977 yılında jübilesini yaptığında gazeteler, ''Gökyüzü dahi dayanamadı ve ağladı'' diye yazdı.

06.06.2007


 

Mondragon Köln'de imza attı

Galatasaray ile sözleşmesini fesh eden Fardy Mondragon, Almanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden 1. FC Köln ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Mondragon, Köln'e transfer olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Böyle harika bir kulübe gelmek benim için büyük bir şereftir'' dedi. Kulüpten 80 adet 1. FC Köln formasıyla bir o kadar da diğer ürünlerden satın almasına ilişkin de Mondragon, ''Kolombiya'da bir futbol okulum var. Futbol okulunda dersler ücretsiz. Orada eğitim gören futbolcuların kramponlarını ve malzemelerini ücretsiz veriyoruz. Yeni yeteneklere okulumda futboldan öte disiplin de vermeye çalışıyoruz. Ayrıca birçok arkadaşım için de forma aldım'' açıklamasını yaptı.

06.06.2007


 

Beşiktaş'ın yaz tişörtleri tanıtıldı

Beşiktaş Kulübü Kartal Yuvası ürünlerinin yaz koleksiyonu, BJK İnönü Stadı’nın altındaki Kartal Yuvası mağazasında mankenler Vahe Kılıçarslan ve Fatoş Kabasakal tarafından tanıtıldı.

Temmuz ayı içerisinde yapılacak asıl lansman öncesinde yaz ürünlerinin tanıtıldığı defilede birbirinden şık ürünlerimiz medyaya tanıtıldı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan defilede Vahe Kılıçarslan ve Fatoş Kabasakal yeni ürünlerimizle medya mensuplarına poz verdi.

06.06.2007


 

Ertuğrul Sağlam

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş camiasının ve futbol kamuoyunun gündemini oluşturan birinci madde, Jean Tigana'dan boşalan Beşiktaş teknik direktörlüğüne kimin getirileceğiydi. Ortaya birçok isim atıldı ve bu isimler üzerinde yazılıp çizildi. Ama bu süreçte gelecek teknik direktörün futbol bilgi birikimi, profesyonel kişiliği vs. gibi özellikleri tartışılacak diye düşünürken farklı zeminlerde oluşturulan sanal gündemi ne yazık ki, birden Beşiktaş teknik direktörünün seçimi sürecinde de buluverdik..

Sayın Ertuğrul Sağlam'ın isminin ön plana çıkmasıyla oluşturulan gündemi hepiniz biliyorsunuz. Farklı platformlarda, din ve vicdan hürriyetine saygı kavramının insan haklarının birinci maddesini teşkil ettiği gerçeği ortaya koyulmaya çalışılıp, bu gözetim doğrultusunda birşeylerin daha da güzelleştirilmesi amaçlanırken, birdenbire futbulumuzun da böyle çirkin söylentilerle çalkalanması birçok kişiyi olduğu gibi bizleri de fazlasıyla üzdü..

Gazetenin spor sayfasında yayımlanacak bu yazının içeriğinin bunlar olmaması gerektiğini fazlasıyla bilen birisi olarak hicap ediyorum, ama asıl utanması gerekenler bu konunun bu sayfaya kadar taşınmasına vesile olanlardır. Kaldı ki, Ertuğrul Sağlam gerek kişiliği ve gerekse aldığı eğitimle bu ülkenin yetiştirdiği nadide spor adamlarından birisidir. Futbolculuk hayatında ve antrenörlük yaşamında duruşundan hiç taviz vermemiş herkesin takdirini kazanmıştır. Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne erken getirilmiş söylentilerine de katılmıyorum..

Bu konuya dair engüzel açıklamayı da bence Kayserispor menajeri Sayın Süleyman Hurma yapmıştır. "Ertuğrul Hocanın takımın başına gelmesi için daha fazla pişmesini beklemek yanlış olur, daha fazla pişerse yanar"demişti sayın Hurma..

Bundan sonra ki süreçte Beşiktaş camiasının ve özellikle başkan ve yönetim kurulunun camianın bir evladı olan Ertuğrul Sağlam'a her şartta sabır görtermesi ve destek olması gerekir. Eğer belli bir dönem bu anlayışla aşılırsa eminim ki Ertuğrul hoca yönetimindeki Beşiktaş'ı güzel günler beklemekte, bizde bu günleri kendisine yapılan çirkin eleştiriler adına en az Ertuğrul Sağlam kadar beklemekteyiz..

[email protected]

Ömer Faruk KAYA

06.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004