Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Erlerimiz savaşıyor, subaylarımız nerede?

PKK ile mücadele yanlış mecralarda yapılıyor. Mesela... TSK PKK’nın Kuzey Irak’ta yuvalandığını söyleyerek sınıra asker yığdı ve Kuzey Irak’a girmek istiyor. Bütün bunlar yapılırken PKK Ankara’da, Tunceli’de eylem yapıyor.

Kuzey Irak’taki teröristler eğer sınırı geçemezlerse Türkiye’ye nasıl bir zarar verebilirler ki? Ne kadar uzun, ne kadar dağlık ne kadar çetrefil olursa olsun, etten duvar örülür yine o sınırdan kuş uçurtulmaz... PKK Kuzey Irak’ta olabilir. Peki karakollarımızı Kuzey Irak’tan geçip mi vuruyorlar? Türk ordusu sınıra yığınak yapmışken PKK’lı teröristler nasıl Türkiye’ye sızıyor? Oradan kuş uçurtmamaları lazım. Silahsa silah, paraysa para, uçaksa uçak, helikopterse helikopter, askerse asker...

Eksik olan nedir? Niye 30 yıldır bu bela yüreğimizi yakıyor, niye engellenemiyor, neden neden? Bunlardan birinci sebep subay kadrosunun asıl görevi olan bu işlerden çok siyasetle, iç siyasetle uğraşması, dolayısı ile gerçek görevine gerektiği gibi odaklanamamasıdır. Bu en önemli sebeptir.

Askerin kafasındaki tehdit sıralaması ne yazık ki farklıdır ve bu sıralama ne yazık ki yanlıştır. Bunun yanlış olduğunu 25 yıldır anlamamalarını anlamak mümkün değil. Bu arada PKK belasının 12 Eylül darbesinin ürünü olduğunu unutmamak lazım! PKK ile mücadelede başarısızlık doğrudan doğruya PKK ile mücadelede kullanılan askerlerle de çok ilgili. Muharebe subay işidir. Ama erler savaştırılıyor, yedek subaylar savaştırılıyor. PKK ile mücadelede subaylarımız nerede?

Ortada mücadele planı yok. Diyarbakır’daki terörü durdurmak için Kuzey Irak’ta terörist avlamaya çalışmak da plan olmadığını gösteriyor. PKK ile savaşacak askerin bir yeri zapt edip orada düzeni sağlayacak çapta eğitimli olması gerekiyor. Hepimiz askerlik yaptık. Düzeni biliyoruz. İki aylık yanaşık düzen eğitimi... Komutana nasıl selam verilir... Her şey vatan için... sonra...

Haydi Mehmet doğuya güneydoğuya... Hâlâ ve hâlâ PKK’lı teröristlerin köpekler gibi korktuğu özel timlerin PKK mücadelesinden niçin alındığını anlamış değilim. Birinin çıkıp bunu açıklaması lazım. Bilelim yani. Madem canımızı malımızı vatan için harcıyoruz. En fazla savaşan Osman Pamukoğlu Paşa değil mi?.. En fazla öne çıkan o... Diyor ki Paşa, “PKK ile mücadele sırasında bitlendim.”

Yav paşa bitlenir mi? PKK ile mücadele er muharebesi değil, Subay muharebesidir. Bölgede kaç subay vardır? Subaylarımız nerede? PKK ile mücadele de Amerika’nın PKK’ya yardım ettiğini söyleyenlere de şaşıyorum. Ediyordur. Lanet Amerika’nın içinde olmadığı pislik var mı dünyada...

Ama bir NATO ordusu nasıl oluyor da Amerika’dan şikâyet edebiliyor. Amerika Türkiye’ye de yardım ediyor. Ordumuzun elindeki silahlar nereden geliyor? Başarısızlığa mazeret bulmak kolay. Ne yazdırıyordu Çevik Bir Paşa askeri bölgelerin giriş çıkışlarına... “Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz.” Birilerinin çıkıp “Bırakın mazeret aramayı, bitirin şu PKK belasını” diye kükremesi gerekiyor.

Bugün, 6.6.2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

07.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karakolları kim korur?

  Erlerimiz savaşıyor, subaylarımız nerede?

  Akvaryumda böyle sorular sıkça sorulur

  Sivil siyaset baltalanırsa...


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004