Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Laiklik din düşmanlığı değildir

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, laikliği bazılarının yanlış algıladığını ve bu şekilde anlaşılmasını istediğini kaydederek, laikliğin ateizm ya da din düşmanlığı olmadığını söyledi.


Günlüklere yansımıştı

7 erin şehit olması ve 8’inin yaralanmasıyla sonuçlanan son karakol baskını sonrası, askerlerinin emniyetini sağlayamayan güvenlik teşkilâtı sorgulanı

Kurşunlar annelere

Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, Tunceli’deki jandarma karakoluna saldırıyı ‘’nefretle kınadıklarını’’ belirterek, ulusal ve uluslarara


  Vekiller ‘liste şoku’ yaşıyor

Liste dışı kalan vekiller kırgınlıklarının yanı sıra, liste şoku yaşıyor. AKP’li vekiller, ‘En fazla 50 kişi liste dışı kalırdı.


  MHP koalisyona kapalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, seçim öncesi ittifak, seçim sonrası koalisyon düşüncelerinin olmadığını vurgulayarak, seçimlerden sonra MHP’nin Meclise girmesi halinde hiçbir partiyle koalisyon kurmayacağını açıkladı.


  AKP, bürokratını unuttu

AKP’nin, aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Müsteşarı Mustafa İsen’i listeye almayı unuttuğu ortaya çıktı.


  AKP’nin tek engelli adayı Lokman Ayva

ANKARA - AKP listesindeki tek engelli aday İstanbul Milletvekili Lokman Ayva oldu. Meclis’in diğer engelli vekili Gürsoy Erol ise liste dışı kaldı.


  Yazıcıoğlu'na Özbaş vekalet edecek

Partisinin seçimlere katılmama kararı üzerine Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yerine Genel Başkan Yardımcısı Av. Edip Özbaş vekalet edecek.


  Bir dönem böyle geçti

İki partinin girdiği 22. Dönem Parlamentosu, zaman içinde temsil edilenlerle birlikte dönemi 7 partiyle kapattı. AKP, 3 Kasım 2002 seçimlerinde, 1987 genel seçiminden beri ilk kez tek başına iktidara gelen parti oldu. Uzun aradan sonra sadece iki parti (AKP ile CHP) Meclise girebildi.


  Öger: AB hata yaptı

Avrupa Parlamentosunun (AP) Alman sosyalist üyelerinden Vural Öger, AB’nin Türkiye’ye ‘’pozitif sinyaller’’ vermeyerek ve ‘’kararlılık’’ göstermeyerek hatalar yaptığını söyledi.


  Slovakya AB desteğini tekrarladı

Slovakya’nın İlk Cumhurbaşkanı Michal Kovac, Slovakya’nın Türkiye’nin AB’ye entegrasyonunu desteklediğinin bilindiğini belirterek, ‘’Avrupa Konseyi’nin Kasım 2006 tarihinde Türkiye’nin müzakere süreci konusunda aldığı kararı mantıklı bir uzlaşı olarak dikkate alıyoruz’’ dedi.


  Washington Times: AKP’nin iki büyük hatası bulunuyor

Washington Times gazetesi, AKP’nin iktidara geldiğinden bu yana iki büyük hatasını tezkere ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaptığını yazdı. Gazete, genel seçimler sonrasında gelecek yeni iktidarın da ABD ile ilişkileri belirleyeceğini kaydetti.


  İstikrarlı bir Türkiye, Avrupa’nın menfaatinedir

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in yazdığı, “Avrupa’nın Gelecek Sınırları” adlı kitap Türkiye’de yayımlandı. Geçen yıl İngilizce çıkan kitap, 1001 Kitap Yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilerek yayımlandı.


  Diyanet: Hac organizasyonu kontrol altında

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy, “Türkiye’deki hac organizasyonunun kontrol dışına çıkması gibi bir hadise kesinlikle doğru değil. Her şey başkanlığın kontrolü altındadır” dedi.


  Gençlerden toplumsal barışa bakış

“Gençlerin Gözüyle Toplumsal Barış” başlıklı panelde konuşan gençler, din, milliyet ve kuşak farklılıklarının toplumsal barışla ilişkisi ve medyanın bu konudaki etkisini ele aldı.


  Sesten rahatsız oldu, fabrikanın şartelini indirdi

Rize’de bir çay fabrikasından gelen sesten rahatsız olan bir kişi, fabrikaya enerji veren şarteli indirdi.


  Ankara mahallelerinde şenlik var

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, geleneksel hale getirdiği “Mahallede Şenlik Var” panayırları, Cumartesi günü başlıyor.


  Bakan Yılmaz: Devletin amacı insana hizmet etmek

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘’Türkiye’nin çözülemeyecek hiç bir sorunu yoktur ama bir sorunu çözmek için bir süreç gerekir. Bu da insanımızın sabırlı olmasını gerektiriyor’’ dedi.


  Şener: Türkiye katılım müzakere sürecine başlamış bir ülke

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Hükümetimizin vizyonu 1 Ocak 2014 tarihinin ülkemizin AB üyelik tarihi olarak değerlendirilmesi gerektiği yönündedir” dedi.


  Kanalizasyonu yok, festivali var

Yaz mevsimiyle birlikte birçok köy ve kasabada festival ve şenlikler başladı. Yörenin tanıtımını yapmak için düzenlendiği iddia edilen festivaller, eğlenceden öteye geçemiyor. Bununla birlikte, altyapısı olmayan ve yolları bozuk beldeler bile festival düzenliyor.


  Bilgisayarlar halka açılmalı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, üç aylık yaz tatiline sayılı günler kaldığını, 15 milyon öğrenci ve yüz binlerce öğretmen uzun yaz tatiline hazırlandığını belirterek, “Böylece 27 bine yakın okulda bulunan 29 bin 264 bilgisayar ve teknoloji sınıfının kapısına da kilit vurulacak” dedi.


  Çayın zayıflattığı ispatlandı

Çinli bilimadamları, şişmanlık hastalığına (obezite) yakalanmış insanların ‘çay’ içerek zayıflayabileceklerini açıkladı.


  Gökyüzünde bir kahverengi cüce var

Bilim adamları, yüzey sıcaklığı Güneş’in sadece onda biri olan yıldız benzeri bir gök cismi keşfetti. İngiliz astrofizikçilerin keşfettiği yalnız gök cisminin şimdiye dek görülen en soğuk “kahverengi cüce” olduğu belirtildi.


  OKS sınavı 10 Haziran’da

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yönelik Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), 10 Haziran 2007 Pazar günü yapılacak.


  Bursa sağanak yağışa teslim

Bursa’da 2 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağış, öğle saatlerinde doluya dönüşünce sokaktaki vatandaşlar zor anlar yaşadı.


  Nikâh şekeri yerine nikâh fidanı

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL), nikâhlarda şeker yerine dağıtılmak üzere fidan yetiştirdi.


  Dünya eriyor

Buzulların erimesinin, deniz seviyelerinin yükselmesi, seller, içme ve tarım sularının azalmasıyla dünya nüfusunun yüzde 40’ını etkileyebileceği bildirildi. Bu arada Himalayalarda 50 sene sonra buzul kalmayacağı ifade ediliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004