Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Vatikan’da da anıldı

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2007’nin “Dünya Mevlânâ Yılı” ilân edilmesinin ardından Mevlânâ, Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığının yurt dışında düzenlediği faaliyetler kapsamında Roma’da anıldı.



Troya belgeseli Portekiz'de

“TROYA” Belgeseli, 1-10 Haziran tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenen Festroia Uluslar arası Film Festivali’nde özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluştu.



Abdülhamid’in İstanbul’u

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ile İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezince (IRCICA) hazırlanan ‘’Sultan II. Abdülhamid Arşivi İstanbul Fotoğrafları’’ kitabı, 9 Haziran’da Yıldız Sarayında tanıtılacak.



46. Uluslararası Bursa Festivali 12 Haziran’da başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bu yıl 46. sı tertiplenen Uluslararası Bursa Festivali 10 etkinlik ile 12 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında Kültürpark Açık Hava tiyatrosunda gerçekleştirilecek. Festivalde etkinlik sayısı 10’a indirilirken 1 milyon YTL’lik bir bütçe kullanılacak.



Polis ve komiserler “Baba Türkülerimi Söyle”yi sahneledi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünce uyuşturucuyla mücadele kapsamında uygulamaya konulan Yenigün projesine destek amacıyla SANEV’in katkılarıyla hazırlanan “Baba Türkülerimi Söyle” adlı oyun Silifke’de sahnelendi.



Hollywood’ta üçleme dönemi

Hollywood için 2007 yılı, yüksek maliyetli serilerin üçüncü filmleri açısından zengin bir yıl olurken, sinema tarihinin en başarılı “üçlemesinin” hangisi olduğu konusunda da tartışmalar sürüyor.



RTÜK’ten güzel Türkçe ödülleri

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), ‘’Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı Ödülleri’’ni almaya hak kazananlar açıklandı. RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, ödüllerin, yayınlarda Türkçe’nin doğru ve özenli kullanılmasını teşvik etmek, kitle iletişim araçlarının Türk dilini doğru kullanmadaki duyarlılıklarına ve toplumda dil birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla verildiği belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004