Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kaçak petrol yakalayana ödül

Petrol Piyasası Kanunu uyarınca, yakalanacak kaçak petrol ile ilgili olarak muhbir ve el koyanlara ikramiye ödenmesinde uyulacak usul ve esaslar düzenlendi.Yönetmeliğe göre, bir ihbar sonucunda kaçak petrolün sahipli yakalanması halinde, kaçak petrolün satışından sonra vergiler dahil elde edilen toplam gelirin yüzde 10’u tutarında ihbar edene, yüzde 10’u tutarında kaçak petrolün yakalanması eylemine bizzat ve fiilen katılan kamu görevlilerine ikramiye ödenecek.

Kaçak petrole ilişkin mahkumiyet hükmünün veya müsadere kararının kesinleşmesini takip eden bir ay içerisinde kaçak petrolün satışından, vergiler dahil elde edilen toplam gelirin yüzde 15’i tutarında ihbar edene, yüzde 15’i tutarında kaçak petrolün yakalanması eylemine bizzat ve fiilen katılan kamu görevlilerine ilave ikramiye ödenecek.

Yakalanan kaçak petrolün sahipli olmaması halinde, bu madde kapsamında ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine ödenecek ikramiyeler ise yüzde elli eksik ödenecek.

ULUSAL MARKER UYGULAMASI OTURDU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, 1 Ocak 2007 tarihinde başlayan ‘’Ulusal Marker’’ uygulamasının oturduğunu, bu yılın ikinci yarısında daha çok olumlu sonuçlar alacaklarını söyledi. Ulusal Marker uygulamasının başlamasıyla Ocak-Mayıs döneminde motorin satışının yüzde 15 oranında arttığını kaydeden Günay, ‘’Operasyon ve denetimler sürekli yapılıyor. Denetimler sonucunda piyasalarda iyileşme farkını görmek lazım. Ülkemizin kara suları çok geniş ve deniz ve kara sınırı çok uzun. Sınırın her noktasını kontrol etme imkanımız yok. Bu yüzden bir şekilde kaçak akaryakıt girer. Önemli olan, kaçak akaryakıt girmiş olsa bile o akaryakıta talebi ortadan kaldırmak. Ulusal Markerle bunu yaptık.’’

/ ANKARA/ANTALYA

07.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaçak petrol yakalayana ödül

  Kurşunsuz benzin 3 kuruş ucuzladı

  Pazarlarımızı kaybediyoruz

  Özelleştirme tam gaz

  Şirket evliliklerinin gözdesi Türkiye

  Memur 300 YTL zam istiyor

  Çiftçiye 990 milyon YTL DGD ödenecek

  İşsizlere 29,3 milyon YTL ödendi

  TMSF, Sagra’nın yönetimini devraldı

  “Anadolu Yaklaşımı uygulansın”

  İstikbal’den İran’da yeni mağaza

  “İndirimli ADSL’de tüketici yanıltıldı”

  Adıyamanlı STK’lar bir araya geldi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004