Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Neoconlar ABD’yi batırıyor

ABD’de yapılan bir araştırmada Bush’un neocon takımının icraatlerine ABD halkının verdiği desteğin en düşük seviyelere ulaştığı ve ABD halkının yaklaşık yüzde 80’inin ABD’nin doğru yöne gittiğine inanmadığı ortaya çıktı.

ABD’de AP-Ipsos tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre, Başkan George Bush’un uyguladığı politikalara halkın desteği, ilk kez Ocak ayında görülen en düşük seviye olan yüzde 32 oranına düştü.

Bush’un Irak savaşını, terörizme karşı mücadeleyi ve iç siyasî sorunları ele alışına karşı geniş çaplı bir hoşnutsuzluğu yansıttığı belirtilen yoklamada, Bush’un bütün uygulamalarından memnun olanların oranının yüzde 32 olduğu bildirildi. Bu oranın, yine AP-Ipsos’un Ocak ayındaki yoklamasında ortaya çıkan düşük seviyedeki destekle aynı ve Mayıs ayına göre ise yüzde 3 daha az olduğu bildirildi.

Yoklamada, Bush, Cumhuriyetçilerin 10’da 7’sinin desteğini alırken, ABD Başkanının Irak savaşıyla ilgili uygulamalarından memnun oranların oranı, bir önceki aya göre yüzde 5 azalarak yüzde 28’e düştü. Cumhuriyetçilerin de üçte ikisi bu konuda Bush’u desteklediklerini söyledi.

Bush’un, sağlık alanı gibi ülke içi meseleleri ele alışını destekleyenlerin oranı ile dış politika ve terörle savaş uygulamalarından memnun olanların oranı üçte bir çıktı.

George Bush’un ekonomi uygulamalarını destekleyenlerin oranı yüzde 37’yi buldu. ABD’nin doğru yönde gittiğine inananların oranı yüzde 21 çıkarken, bunun da AP-Ipsos’un Aralık 2003’ten bu yana yaptığı yoklamalardaki en düşük oran olduğu kaydedildi.

Bu arada, özellikle kadınların, yaşlıların ve düşük gelirlilerin Bush’un politikalarından hoşnutsuz oldukları vurgulandı. Kamuoyu yoklamasının, 4-6 haziran arasında rastgele seçilen 1000 kişiyle telefonla yapıldığı bildirildi. Rice: Düşüşte olduğumuz yanlış Bunun yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD’nin ‘’21. yüzyılda Çin ve Hindistan gibi yükselen ülkeler karşısında düşüşe geçtiği’’ ve ‘’20. yüzyılı Amerikan yüzyılı yapan ABD’nin 21. yüzyılda bu konumunu kaybetmekte olduğu’’ şeklindeki yorumlara kesinlikle katılmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Rice, ‘’Bugünlerde Çin ile Hindistan’ın yükselişiyle ilgili yazılan pek çok haber ve makale, ABD’nin düşüşe geçtiği ve yeni yüzyılın başkasının yüzyılı olacağı yönündeki bir ruh halini yansıtıyor’’ diyerek, bu görüşlere katılmasının mümkün olmadığını söyledi.

/ WASHINGTON

09.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Neoconlar ABD’yi batırıyor

  Irak’ta şiddet dinmiyor

  G8’de tam uzlaşma

  Suriye’ye barış mesajı

  ABD ve BM İsrail'e arka çıktı

  BM’de yolsuzluk skandalı

  Belçikalı seçimini yapacak

  Tsunami alarmını taşladılar

  Japonya intiharla mücadele ediyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004