Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbulhamid

“Yıldız Fotoğrafları” olarak bilinen eşsiz hazinenin İstanbul’u konu alan 576 parçası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve IRCICA tarafından kitap haline getirildi. Kitabın tanıtım kokteyli 9 Haziran’da, fotoğrafların yıllarca saklı kaldığı Yıldız Sarayı’nda yapıldı.



Yaşar Alptekin: Üç yaşındayım

Yaşar Alptekin, sinema dünyasında yer almış, çeşitli film, dizi ve faaliyetlerde bulunmuş, belli bir dönem eğlence dünyasının tanınmış simaları arasında yer almış bir san'atçımız. Onu, bazılarımız “Osmancık” gibi rol aldığı filmlerden, bazılarımız ışıltılı dünyalardaki faaliyetlerinden veya magazin sayfalarından hatırlıyoruz.



Türkiye Sevdası’nın son sayısı çıktı

SÜSIYAD Başkanı Hikmet Okuyar tarafından hazırlanan, tanıtım, turizm, kültür, san'at eseri “Türkiye Sevdası”nın 4. sayısı çıktı. Şebinkarahisar’da hazırlanıp san'at severlerin beğenisine sunulan “Türkiye Sevdası”nın 48 sayfalık yeni sayısında; aşıklar, şairler, şiir yorumcuları, bestekârlar, ressamlar, fotoğraf san'atçıları, saz ve ses san'atçıları ile ilgili yazı ve makaleler yer alıyor.



Somuncu Baba

Somuncu Baba Dergisi 80. sayısını Hulûsi Efendi’ye hasretmiş. Genel Yayın Yönetmeni İsmail Palakoğlu “Hizmete Adanmış Bir Ömür” başlığı altında Osman Hulûsi Efendi’nin hizmet anlayışını anlatıyor. Prof. Dr. Mehmet Akkuş, “Hulûsi Kalb ile Duâ” başlıklı yazısında Divan-ı Hulûsi-i Darendevî’den bir gazeli açıklıyor bu ay. Musa Tektaş, ziyaretçi özel defterine düşülen notları paylaştığı yazısıyla “İlim Adamlarının Kaleminden Hulûsi Efendi” yi aktarıyor.



Altınoluk

“Evlerimizde Kur’ân iklimi” kapağıyla çıkan Altınoluk’un Haziran sayısında, başyazar Ahmet Taşgetiren, “Yüreklerde Kur'ân’dan bir miktar bulundurmanın, Kur'ân’a bir yerinden tutunmak” anlamına geldiğini yazıyor. Dr. Kerim Buladı ise, “Ruhsuz bir milletin anlamının, kıymetinin ve hatırının kalmayacağını” hatırlatarak, Kur'ân’ın önemine ve değerine işaret ediyor.



Birdirbir

Birdirbir, “israf” konulu 9. sayısı ile yaza merhaba diyor. Çocuklar israfın ne olduğunu Hayat Bilgisi sayfasında Dudu Ekinci’nin kaleminden ve usta çizer Mahmut Acar’ın çizgilerinden öğrenecekler. Sevimli kahramanlar Hayta ile Cemşit israftan kaçınmanın yollarını öğrenmeye çalışıyorlar. Hayta ile Cemşit’in hikâyesi bütün çocukları güldürecek.



Semerkand

“Aylık tasavvufî dergi” Semerkand’ın Haziran gündemi “Müslüman öncelikleri”. Dergi, kapak dosyasının amacını, “Kafaların ve kalplerin karıştığı dönemlerde kendi önceliklerimizi hatırlamak ve hayata geçirmek” olarak özetliyor. Mübarek Erol’ün “Tevhid ve kâinattaki birlik” başlıklı yazısına yer veren Semerkand’da, “Başlarını öne eğen başaklar”ı Ahmet Alemdar anlatıyor.



Vuslat

Vuslat dergisi 72. sayısında son zamanlarda ihmal edilen haya, ar, namus gibi duyguların önemi üzerinde duruyor. Adem Özköse, Şam Mektupları köşesinde ise Molla Dadullahı anlatıyor. Dergi Ahmed Kalkan, Sanat ve Modernlik Adına İşlenen Toplu Cinâyetler: Fuhuş Sektörü; Ahmed Ağırakça, Kudüs ve Mescid-i Aksa 40 Yıldır İşgal Altında başlıklı yazıları ile okuyucuları ile buluşuyor.



Mostar

Aylık medeniyet, kültür ve aktüalite dergisi Mostar’ın Haziran sayısı okuyucularıyla buluştu. Dergide bu ay, “İşgalden sonra Ortadoğu” dosya başlığıyla, ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Ortadoğu’nun durumu analiz ediliyor. Bu konu etrafında, Ortadoğu uzmanı Gökhan Çetinsaya ile bir söyleşi gerçekleştirilmiş.



Özgün İrade

Aylık yorum ve düşünce dergisi Özgün İrade’nin bu ayki kapak konusu “Millet (toplum) bir vicdan arayışında”. Dosya söyleşisi Prof. Yasin Aktay ile gerçekleştirilmiş.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004