Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tayland’da demokrasi yürüyüşü

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bir araya gelen binlerce kişi, darbecilere karşı, devrik başbakan Thaksin Shinawatra’ya destek verdi. Genelkurmay Başkanlığına yürüyen göstericiler zaman zaman polisle çatıştı. Geçen yıl Eylül ayında askerî darbeyle yönetime veda eden Shinawatra’nın tekrar göreve gelmesini isteyen 30 bin kişi, Bangkok’un Sanam Luang Meydanında toplanarak askerî yönetimi protesto etti.


FATURASI ORDUYA ÇIKAR

Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kuzey Irak operasyonunun Türkiye’ye getireceği bazı sonuçları

Kuzey Irak’a asker değil, işadamı gitsin

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, “Türk iş adamları kuzey Irak’taki oluşumu rahatlıkla fethedebilir. Ben askerden ziyade iş adamlarının or


  MÜSİAD’dan barış ve demokrasi çağrısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türkiye’nin gelişmesinin, ancak süreklilik kazanmış bir barış ortamında, siyasî ve ekonomik istikrarı koruyarak, demokratik ve çoğulcu yönetim sisteminde başarmanın mümkün olduğunu, halkın kenetlenmiş bir bütün olarak bu hedefe yürüyeceğine ve başaracağına olan inancın tam olduğunu bildirdi.


  Manisa şehit yarbayına ağlıyor

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi kara yolunun 10. kilometresinde terör örgütü PKK üyelerinin döşediği uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova’nın cenazesi, bugün Manisa’da düzenlenecek askeri tören sonrası toprağa verilecek.


  Filistin’de çatışma yok, ajanlar var

Filistin Adalet Bakan Vekili Omer El-Boursh, “Hamas ve El-Fetih arasında çatışma yok. ABD ve İsrail’in desteklediği ajan grupları, bir takım çeteler var. Filistin kuşatma halinde olduğu halde bunlar rahatça İsrail’den silah getirebiliyorlar” dedi.


  Ufuk Güldemir vefat etti

Habertürk’ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Ufuk Güldemir (51), İstanbul’da vefat etti.


  OKS yetersiz

Eğitim Bir Sen’in, mevcut OKS sisteminin eğitim sistemi ve öğrenciler üzerine ne tür etkileri olduğunu belirlemeye yönelik 1018 öğretmen üzerinde yaptığı anket çalışmasına göre, öğretmenlerin yüzde 63.9’u uygulanmakta olan mevcut sınavın çocukları hayata hazırlamada yetersiz olduğunu düşünüyor.


  Şehitler için tören düzenledi

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde kara yolunda meydana gelen patlamada şehit olan askerler için tören düzenlendi.


  Karakol saldırısına katılan bir terörist öldürüldü

Bingöl’de yapılan operasyonda terör örgütü PKK üyesi bir kişi ölü ele geçirildi. Öldürülen teröristin 4 Haziranda Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki Kocatepe Karakolu’na saldırı düzenleyen terörist grubun içinde yer aldığı belirtildi.


  Trafik kazaları masaya yatırılıyor

Ülke karayollarında meydana gelen kazalar ve bu kazaların çevresel ve teknik araştırmaları bu ay içinde yapılacak olan çalıştayın konusu olacak.


  Kurtulmuş: Türkiye kaos yaşıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bir kaos yaşadığını savundu.


  Velilere karne uyarısı

Okulda başarısız olan öğrencilere kesinlikle ceza verilmemesi ve bu çocukların başarılı arkadaşlarıyla kesinlikle kıyaslanmaması gerektiği bildirildi. Başkasıyla kıyaslanan çocuğun kendine güveninin azalacağı, sorumluluk duygusunun gelişmeyeceği vurgulandı.


  İngilizce ve beden dersleri arttırılıyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 2007-2008 öğretim yılında İngilizce ve Beden Eğitimi ders saatlerinin artacağını belirterek, ‘’İlköğretim 4 ve 5. sınıflarda halen haftada 2 saat olan İngilizce ders saati haftada 3 saate, 1 saat olan beden eğitimi dersi de 2 saate çıkarıldı’’ dedi.


  Çevreci öğrenciler yarışıp stres attı

Bağcılar Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri”, düzenlenen ödül töreni ve Murat Kekilli konseri ile sona erdi.


  Çocuğa şiddet ailede başlıyor

TBMM Töre ve Namus Cinayetleri ile Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu raporuna göre, Türkiye’de çocuğa yönelik şiddet ailede başlıyor.


  Sağlık çalışanları gelecekten umutsuz

Türk Sağlık-Sen tarafından sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarında yaşadıkları sıkıntıları belirlemek ve çalışanların geleceğe bakışını tespit etmek amacıyla bir anket yapıldı


  TURÇEV: Çevreyi koruyalım

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV) Başkanı Alican Atay, siyasi partileri ve milletvekili adaylarını seçim kampanyaları sırasında dağıtacakları afiş ve broşürlerin meydana getireceği çevre kirliliği konusunda özenli davranmaya çağırdı.


  Yaratılış harikası hayvanlar

Bölgesel Çevre Merkezi’nin (REC) hayvanlarla ilgili birtakım ilginç bilgilere de yer verdiği internet sitesi www.rec.org.tr’den yapılan derlemeye göre, bir filin hortumunda 50 bin adet kas bulunuyor. Fil, bununla bir ağaç kütüğünü kaldırabilirken, yere düşmüş bezelye tanesini de alabiliyor.


  Mağaralar keşfedilmeyi bekliyor

Konya’nın Derebucak ilçesindeki yer altı ve yerüstü mağaraları keşfedilmeyi bekliyor.


  Kerpiç evler tarihe karışıyor

10 yıl öncesine kadar yüzde 90’ı kerpiç evlerden kurulu olan Mardin’in Kızıltepe ilçesinde artık kerpiç evler tarihe karışıyor.


  Doğuştan marka şehir

Şanlıurfa Belediyesi’nin hazırladığı, “Doğuştan Marka Şehir Şanlıurfa Resim Sergisi” İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) açıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004