Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

“Bu parti bizi ezanımıza kavuşturdu”

Cumhuriyet idaresi, toplumdan, onun değerlerinden yabancılaşmış, bir siyasi projeyi tepeden topluma dayatan bir seçkinler idaresi olarak görüldü. Takdir edersiniz ki, toplumun değerlerinden kastedilen büyük ölçüde dini değerler ve sembollerdi.



Muhtıraya doyamamak

Birkaç gündür, şu sıralarda olmakta olan bazı şeyleri İdris Küçükömer’in vaktiyle nasıl gördüğünü yazıp duruyorum. Bu arada olaylar da, o ‘önceden görülmüş’ biçimde, birbirlerine eklenerek gidiyor. Geçen gecenin ‘e-muhtıra’sıyla yeni bir aşamaya daha ulaştık.



Kuzey Irak batağı

Seçim öncesi “oy” getirecek yatırım “Kuzey Irak’a sefer eylemek”tir.



‘Sinsi plan’

Nokta Dergisi’nin neden askeri mahkeme kararıyla basılıp arandığını hatırlıyor musunuz? Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Sivil Toplum Kuruluşlarıyla’ ilişkilerini belgeleyen resmi bir evrak yayınladığı için.



Kuşatma altında

Bugün Şerif Mardin’in ifadesiyle “mahalle baskısı” hakkında yazacakken öyle bir TSK baskısı geldi ki, muhtemel bir tehlike olarak “mahalle baskısı’nı konu etmek resmen lüks oldu. Hele “mahalle baskısı” biraz daha beklesin bakalım, biz artık resmen “siyasete soyunmuş” görünen TSK baskısıyla başetmeye çalışalım.



İçimiz, dışımız!

Türkiye’de sadece bir (yahut üç) okulun mezunları “yurt sevgisi” nin ne olduğunu iyi bilecek, ötekilere bunu tarif edecek ve ötekileri istediği gibi tasnif edecekse...



‘Çarpık düşünce’, ‘Tehlikeli yaklaşım’ düzeyi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve bu gücün kurumsal komuta yapısı Genelkurmay Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli, köklü bir kurumudur.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004