Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Serin bir İstanbul akşamında Tatar rüzgârı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş ve Tataristan Kültür Bakanlığı işbirliğiyle organize edilen Tataristan Kültür Günleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen ikinci gününde yine ilgi çekici görüntülere sahne oldu.

Faaliyet kapsamında, “Göç Eden Tomarlar – Haber” başlıklı serginin açılışının yanı sıra La Primera Oda Orkestrası’da bir konser verdi.

Faaliyetin ikinci günü “Göç Eden Tomarlar – Haber” başlıklı serginin açılışıyla başladı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Mustafa Büyük, Tataristan Kültür Bakanı Müsteşarı Ayraat Zapparov, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Aleksandr Krivenkov, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Çınar ve dünya literatüründeki önemli dört sesten biri olan Tataristan millî san’atçısı Ahmed Ahmedov katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Tataristan Kültür Bakanı Yardımcısı Ayraat Zapparov, 2007 yılının Rusya Federasyonu’nda “Türk Kültür Yılı” ilan edildiğini ve bundan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmada bu tür faaliyetlerin kültürel gelişmeye imkân sağladığını ve toplumlararası dostluk ilişkilerini geliştirdiğini söyledi.

12.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu ninniler uyutmaz

  Serin bir İstanbul akşamında Tatar rüzgârı

  Minik mehtergönülleri fethediyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004