Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Minik mehtergönülleri fethediyor

Türkiye’nin ilk minik okul mehter takımı, yapılan ziyaretlerde konserleri ile gönülleri fethediyor. İlkokul 3. sınıf öğrencilerinden oluşan Bursa Küçükler Mehter Takımı başarılarıyla göz dolduruyor.

10 yaşındaki mehtercilere yurtdışı ve Türkiye’nin birçok yerinden konser dâveti geliyor. 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Türkiye’nin ilk minik mehter takımında 32 öğrenci bulunuyor. Bursa Mehter Takımı üyelerinin desteğiyle eğitilen minik mehterciler görenlere parmak ısırtıyor. Okul aile birliği tarafından özel olarak diktirilen orijinal mehter kıyafetlerini giyen minik mehterciler, okul çıkışı kendilerine göre yapılmış aletlerle çalışıyor.

Bursa Küçükler Mehter Takımı, okulun huzurevi ve değişik yerlere yaptığı ziyaretlerde konserler vererek görenleri şaşırtıyor.

23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Kağanoğlu, “Kültürümüzü yaşatmak maksadıyla, öğrencilerimizin ve velilerimizin desteğini alarak, çok kısa bir süre içerisinde böyle bir mehter takımı kurduk. Bizim gayemiz, mehter kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır. Öğrencilerimiz 2 aylık eğitimle bu hale geldi. İleride daha da başarılı konserler verip, ülkemizin adını yurt dışında duyuracaklar. Okulumuzun çeşitli faaliyetlerinde görev yapan minik mehter üyelerini alttan gelen öğrencilerle yeniliyor, ekibi genişletiyoruz” dedi.

12.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu ninniler uyutmaz

  Serin bir İstanbul akşamında Tatar rüzgârı

  Minik mehtergönülleri fethediyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004